Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

СКИЦА НА ВИЛА

16.07.2020 - Правни казуси - 2 Отговори     (0)

ВИЛА ПОСТРОЕНА ПО 35 ПОСТАНОВЛЕНИЕ ПРЕДИ 2000Г. ЗЕМЯТА НЕ Е В РЕГУЛАЦИЯ ИМА СКИЦА ПЛАН И НОТ . АКТ ПРЕХВЪРЛИХ Я С ДАРЕНИЕ НА ДЪЩЕРЯ МИ И ПРИ ПРЕХВЪРЛЯНЕТО ИМА АКТ НА НЕЙНО ИМЕ НО НОТАРИУСА КАЗА ЧЕ ПРИ ПРОДАЖБА ТРЯБВА ДА СЕ ИЗВАДИ НОВА СКИЦА . ОБАЧЕ ТЯ Е ПО ГОЛЯМА ПО РАЗМЕРИ И КАК МОГА ДА ИЗВАДЯ СКИЦА ИЛИ ДА УЗАКОНЯ ТОВА РАЗШИРЕНИЕ

									DANIELA

DANIELA

Отговори (2)   

											Адвокат Николина Митова

Адвокат Николина Митова

16.07.2020

Отговор: Правилно Ви е посочил нотариусът, че при следваща сделка Ви е необходима скица. Относно т.нар. от Вас разширение на вилата - препоръчително е документите да се прегледат от адвокат, който да Ви отговори дали е възможно снабдяването с удостоверение за търпимост, което се издава от главния архитект на общината въз основа на геодезическо заснемане и декларация - съгласие с нотариална заверка на подписите на непосредствените съседи.


За контакти

											адв.Галина Чанкова

адв.Галина Чанкова

19.07.2020

Отговор: Здравейте Даниела!
Моят съвет към Вас е задължително да се запознае адвокат с документите, с които разполагате, защото от така зададения въпрос - не става ясно с КОЛКО кв.м. според Вас е разминаването по скица и реалност.
Може да става въпрос за малка разлика в квадратните метри и тогава се издава удостоверение от Общината, че посоченият по нотариален акт и посоченият по скица имот са едни и същи.
Ако става въпрос обаче за пристрояване и разликата е голяма - тогава действително трябва да бъде издадено удостоверение за търпимост, което се издава от Главния архитект на Общината по Ваше искане. За да бъде одобрено обаче, преди това трябва да сте извършили за своя сметка геодезическо заснемане на имота, да имате и съгласие от съседите с нотариална заверка на подписите, касаещо новопостроеното от Вас.
С уважение,
адв.Чанкова
София, ул. Три уши, 1, етаж 3, офис 1
телефон за връзка: 0887 201 222За контакти

Популярни въпроси - Правни казуси

Виж всички въпроси

Трудов стаж и клас прослужено време Здравейте! Оказва се,че в една администрация служител с 1 година стаж и служител с 30 години стаж и с по-висока квалификация на еднакви длъжности са с... Последен отговор - 28.01.2023 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Сутеренна стая Имам сутеренна стая ,която по нотариален акт е избено помещение.Към нея съм изградил баня с тоалетна.Общо 4 са съкооператорите в сградата.Как мога да си... Последен отговор - 25.01.2023 от адвокат Милена Миткова

2 Отговори

Клас прослужено време в администрация Задайте въпроса си тук! Последен отговор - от

0 Отговори

Заплата и клас прослужено време Задайте въпроса си тук! Последен отговор - от

0 Отговори

Заплата и професионален опит Задайте въпроса си тук! Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив