Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Сделка с малолетен

17.03.2021 - Продажба на имот - 2 Отговори     (0)

Здравейте,имам следния казус.Малолетно дете на 16 години,единствен наследник на починал баща,който няма брак с майка му.Предмет на сделката малко дворно параграфско място.Минахме през закрила на детето за становище,което е положително.Открихме сметка на детете в банка ДСКаса,в която ще постъпи сумата от продажбата и ще бъде блокирана там до навървшавене на пълнолетие на детето.Остана решението на районния съд.При предишна такава сделка така мина процедура.Днес майката ми се обади и казва,че трябвало да се заведе дело,което ще продължи 7-8 месеца с адвокатските хонорари и съдебните разноски.Въпроса ми е,кое налага завеждане на това дело,при положение ,че детето е единствен наследник ,записан в удостоверението за наследници,на починилия си баща?

									Слави Петров

Слави Петров Брокер
Стара Загора

Отговори (2)    Коментара (1)

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

17.03.2021

Отговор: Детето не е малолетно, а непълнолетно.
Разрешение от съда може да получат, точно като се образува дело. За целта е необходимо да се подаде молба до съответния съд. И е разумно, да е изготвена от адвокат. Такива дела се решават в рамките на месец. А в провинцията и по-бързо.
И по предишната Ви сделка е било същото, вижте си документите. Имате решение на Х районен съд, постановено по гражданско дело № ..... от УУУУ година, с което решение се разрешава разпореждане с имота. Тоест, имало е образувано дело и тогава.
Необходимо е преди това, детето да е приелно наследството по опис. Което отново е съдебна процедура. Общо двете, можете да ги свършите за около месец.За контакти

											Слави Петров

Слави Петров

17.03.2021

Коментар: Предишния път решението на съда излезе в рамките на два дни,,и ми казаха ,че е подписано от дежурен съдия., двамата клиенти,родители на дето,бяха адвокати,аз само им дадох становищито от агенцията по закрила на детето.Сага клиентката ми твърди,че адвокатката при която е ходила и казала 7-8 месеца.В този случай незнам дали клиентите куповачи на мястото,ще желаят да изчакат този дълаг срок.

За контакти

											адв.Галина Чанкова

адв.Галина Чанкова

20.03.2021

Отговор: Здравейте господин Петров!
В случая става въпрос за непълнолетно дете, тъй като има навършена 16- годишна възраст.
Процедурата изисква най-напред да бъде подадена молба до Районния съд по местоживеене на детето, от детето със съгласието на неговата майка , в която да бъде описан случая.
Задължително ДСП ще участва в производството и ще даде своето заключение.
Провежда се открито съдебно заседание, съдът изслушва детето, взима под внимание становището на ДСП и се произнася с решение, с което уважава, или не уважава искането за продажба на наследения имот. Ако не уважи - имате право на обжалване.
Но, на основание чл.15 от Закрила на детето - съдът задължително ще изслуша детето, за да добие впечатление за цялостната картина.
Що се отнася до продължителността на производството, от личен опит ще Ви кажа, че в съдилищата в страната се действа изключително бързо, но , дори и за София , в такива случаи също сравнително бързо насрочват делото.
С уважение,
адв.Галина Чанкова
София, ул. Три уши, 1
телефон 0887 201 222За контакти

Популярни въпроси - Продажба на имот

Виж всички въпроси

продажба имот с променено предназначение от таван в жилище Здравейте, таванско помещение, което е прилежащо към апартамент с идеални части от земя е със сменено предназначение в жилище и ще бъде продавано. При... Последен отговор - 12.04.2024 от Йоана Велева

4 Отговори

загубен оригинал на договор за покупко-продажба от военно жилищния фонд Здравейте, Наследник съм на жилище в гр. София, което е било закупено от баща ми (като полковник) от воеено-жилищния фонд през 1993г. Притежавам копие от... Последен отговор - 21.05.2024 от Адвокат Николина Митова

1 Отговори

Are you in need of Urgent Loan Here no collateral required all problems regarding Loan is solved bet Are you in need of Urgent Loan Here no collateral required all problems regarding Loan is solved between a short period of time Get access to both long and short term loans on credit check, unemployed, personal and business loans without delay through online application with... Последен отговор - от

0 Отговори

Мога ли да си върна биткойните от измамник с помощта на REVENANT CYBER HACKER Добро утро на всички, знам, че все още е много рано, но това е нещо толкова невероятно, бях жертва на измама в резултат на онлайн инвестиция, свързах се с... Последен отговор - от

0 Отговори

НАЙ-ДОБРИЯТ ЕКСПЕРТ ПО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА БИТКОЙН И КРИПТОВАЛУТА---REVENANT CYBER HACKER Добро утро на всички, знам, че все още е много рано, но това е нещо толкова невероятно, бях жертва на измама в резултат на онлайн инвестиция, свързах се с... Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив