Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Счупена долна челюст

02.06.2021 - Други - 2 Отговори     (0)

На официален футболен мач ми счупиха долната члюст в игрова ситуация. Мога ли да осъдя лицето, което ми причини телесната повреда? Стана по време на мач, след като бях изритан от противников играч.

									Dimitar

Dimitar Друго

Отговори (2)   

											Адвокат Николина Митова

Адвокат Николина Митова

02.06.2021

Отговор: Съветът ми е да се снабдите с медицинско свидетелство и след това да се консултирате с наказателен адвокат. Това е форум за съвети по недвижими имоти. Най-общо, можете да подадете жалба към полицията и прокуратурата срещу лицето, като приложите медицинско свидетелство.


За контакти

											адв.Галина Чанкова

адв.Галина Чанкова

06.06.2021

Отговор: Здравейте Димитър!
Счупена челюст е причинена средна телесна повреда и е основание за образуване на наказателно производство срещу извършителя, което при всички положения ще бъде установено, че е причинена по непредпазливост.
Задължително обаче за целта следва да имате медицинско освидетелстване.
Наказателното производство започва като предявите сигнал до Прокуратурата и след това тя образува наказателно производство от общ характер.
Имате право и можете да предявите иск за причинени ви имущствени и неимуществени вреди в наказателното производство като потърпевш, а, ако съдът прецени, че това ще затрудни наказателното производство следва да го предявите по граждански ред.
Ако не желаете да бъде образувано наказателно производство, тогава заведете само гражданското дело за причинени Ви вреди.
Но, всичко това задължително следва да бъде обсъдено с адвокат, преди да предприемете каквото и да било правно действие.
Пожелавам успех и бързо възстановяване!
С уважение,
адв. Галина Чанкова
София, ул. Три уши, 1
телефон 0887 201 222За контакти

Популярни въпроси - Други

Виж всички въпроси

Разделяне на парцел на две равни части. Собственик съм на 1/2 идеална част от парцел от 589 кв.метра. Може ли да се раздели на два равни по малки парцела ? Парцела е в регулация и има построени две... Последен отговор - 17.07.2022 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

промяна на настоящ адрес при смяна на НАСТОЯЩ адрес сменя ли се личната карта? Последен отговор - 8.10.2022 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Свидетелство за съдимост Здравейте,имам две условни присъди,като за първата съм реабилитиран веднъж.На втората изпитателния срок мина,но не мога да изкарам свидетелство че не... Последен отговор - 6.11.2022 от адв.Галина Чанкова

1 Отговори

Разделена на апартамент Здравейте, имаме голям наследствен апартамент, който има възможност да се раздели на 2 отделни. Общината отказа разделяне, поради липса на паркоместа.... Последен отговор - 15.11.2022 от адвокат Милена Миткова

1 Отговори

Професионален домоуправител Имаме Професионален домоуправител,който не си върши работата,има някакви отчети за :направени ремонти:,а пък сме били на минус 1800лв.И сега не плаща... Последен отговор - 21.01.2023 от адв.Галина Чанкова

1 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив