Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Разделяне на двор от съсобственици

30.03.2019 - Други - 1 Отговори     (0)

Съсобственик съм с братовчед ми на двор, в който е неговата къща и моята.Дворът е разделен доброволно, но нямаме документ.Ние просто се споразумяхме.Аз съм единствен наследник.Братовчед ми има сестра.Какъв е редът за законна подялба на двора?

									Тонито

Тонито

Отговори (1)   

											адв.Галина Чанкова

адв.Галина Чанкова

31.03.2019

Отговор: Здравейте!
Ако, правилно съм разбрала питането Ви, същото касае подялба на съсобствен урегулиран парцел, или дворно място, както Вие го наричате.
Разделянето на съсобствен парцел става по доброволен ред със споразумение, или по съдебен ред.
При това положение, след като е налице УПИ, компетентен да се произнесе е Кмета на съответната Община, който съответно утвърждава създаването на два нови УПИ.
Ако, обаче става въпрос за неурегулиран имот - в този случай компетентният орган е Общинската служба по земеделие и гори, която трябва да каже може ли, или не може да се образуват два парцела , респективно утвърди.
Успех Ви пожелавам!
С уважение,
адв.Чанкова
София, ул. Три уши, 1, етаж 3, офис 1
телефон 0887 201 222За контакти

Популярни въпроси - Други

Виж всички въпроси

Разминаване в квадратури Въпросът ми е следния: родителите ми имат къща с дворно място близо до София /с влязла кадастрална карта края на 2021 година/и искат да дарят този имот на... Последен отговор - 20.04.2023 от адвокат Милена Миткова

3 Отговори

право на ползване Уважаеми господа, Къде и какво да подам, за да получа нотариалния акт, в който съм ползвател? Т.е. как мога да разбера какви имоти притежавам с право на... Последен отговор - 14.10.2023 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Регистриране на наемател по настоящ адрес. Синът ми е собственик на апартамент в София, но много често е извън България. Имам пълномощно да го представлявам и заявявам всякакви услуги свързани... Последен отговор - 29.10.2023 от адв.Галина Чанкова

1 Отговори

- - Последен отговор - от

0 Отговори

Имате проблем с ... Задайте въпроса си тук! Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив