Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Работа на граждански договор

30.10.2019 - Други - 3 Отговори     (0)

Здравейте!Получавам обещетение за безработица. Ще ми спрат ли обещетението от НОИ,ако започна работа на ГД на МРЗ? Трябва ли да информирам НОИ ако подпиша такъв договор?

									Татяна Илиева

Татяна Илиева

Отговори (3)   

											Адвокат Николина Митова

Адвокат Николина Митова

31.10.2019

Отговор: Здравейте, Татяна Илиева,

започване на трудова дейност, за която лицето подлежи на задължително осигуряване по КСО, е основание за прекратяване на обезщетение за безработица.
Гражданският договор не подлежи на регистрация в НАП.За контакти

											адв. Симеонова

адв. Симеонова

04.11.2019

Отговор: Здравейте, г-жо Илиева!

Отговорът на колегата Митова е точен.
Искам само да добавя, че дори да не информирате НОИ, информацията ще пристигне при тях автоматично, с внасяне на вноските за осигуряване, каквито работодателят е длъжен да прави за Вас.

С поздрав: адв. Симеонова

София, ул. "Христо Белчев" 18
тел. 0884 94 52 56 или 0898 20 60 91
имейл: advokatsimeonova@yahoo.comЗа повече информация: http://exlege.bg | За контакти

											адв.Галина Чанкова

адв.Галина Чанкова

06.11.2019

Отговор: Здравейте госпожо Илиева!
Имате право на обезщетение за безработица и едновременно с това да работите по граждански договор, стига възнаграждението, което получавате по гражданския договор да е по-малко като размер от минималната работна заплата към момента на сключването му.
Правото на обезщетение при безработица е уредено в чл.54А от кодекса за социално осигуряване и може да прочетете точно уредбата.
С уважение,
адв.Чанкова
София, ул. Три уши, 1, етаж 3, офис 1
телефон 0887 201 222За контакти

Популярни въпроси - Други

Виж всички въпроси

право на ползване Уважаеми господа, Къде и какво да подам, за да получа нотариалния акт, в който съм ползвател? Т.е. как мога да разбера какви имоти притежавам с право на... Последен отговор - 14.10.2023 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Регистриране на наемател по настоящ адрес. Синът ми е собственик на апартамент в София, но много често е извън България. Имам пълномощно да го представлявам и заявявам всякакви услуги свързани... Последен отговор - 29.10.2023 от адв.Галина Чанкова

1 Отговори

Общинско жилище Здравейте, наематели сме на общинско жилище със синът ми от 15г. След смъртта на майка ми, съм наследник на една четвърт от селска къща с четири стаи без... Последен отговор - 7.03.2024 от Адвокат Николина Митова

1 Отговори

Имате проблем с ... Задайте въпроса си тук! Последен отговор - от

0 Отговори

Общинско жилище, право на ползване Здравейте, наематели сме на общинско жилище със синът ми от 15г. След смъртта на майка ми, съм наследник на една четвърт от селска къща с четири стаи без... Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив