Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Продажба на съсобствен имот

17.01.2017 - Продажба на имот - 2 Отговори     (0)

Здравейте,имам притеснения относно един проблем.Имам гражданско дело с влезнало в сила решение за публична продажба на съсобствен недвижим имот.Съсобственикът ми не иска да свали цената на неговият дял за продажба.И в този случай няма да има сделка.И така за мен става безсмислено да подам документи за изпълнително дело за публична продажба.Какво ще се случи ако спра дотук?Има ли вариант който във времето напред да се осъществи сделката?По точно има ли давност решението на Съда?
Благодаря за компетентния отговор предварително!Успешен ден!

									daria75

daria75 Друго
Пловдив

Отговори (2)   

											Адвокат Николина Митова

Адвокат Николина Митова

20.01.2017

Отговор: Здравейте, няма определен срок, в който следва да изпълните влязлото в сила съдебно решение по делбеното дело. Както описвате, съсобственият имот е неподеляем и съдът е постановил същият да бъде изнесен на публична продан. Имате правна възможност да участвате в наддаването при проданта.


За контакти

											адв. Симеонова

адв. Симеонова

20.01.2017

Най-добър отговор*: Здравейте, Дария!
Всъщонст Вие описвате една безпроблемна ситуация.
Това, че съсобственикът Ви "не иска да свали цената на неговия дял" е без значение при публична продан, тъй като оценката НЕ зависи от желанията на страните.
Единственото, от което трябва да се страхувате е твърде висока оценка на имота. Само в такъв случай няма да има интерес.
Иначе, за засилване на интереса, бихте могли да го изрекламирате тук-там, дори да го пуснете в рекламите на някои агенции за недвижими имоти или пък в местен сайт или вестник за малки обяви.

Но да се върнем на въпроса - оценката се прави от самия съдебен изпълнител или, ако той прецени, че няма специалните знания за това, от вещо лице, назначено от него. За това, разбира се, се плаща, но после таксите се удържат от съделителите пропорционално на техния дял.
Така че мнението на Вашия съсобственик за цената на имота е без значение за неговата оценка и съответно началната цена на проданта (80% от дадената му пазарна оценка).
От тази цена ще започне наддаването, а до къде ще стигне - това е въпрос на късмет и на брой наддавачи. А колкото повече наддавачи участват, толкова е по-голям шансът да получите добри пари за имота си. Така че, още веднъж ще Ви посъветвам - разгласете добре за продажбата.

Смятам, че излишно се тревожите - ако имотът не е съвсем безперспективен, или не е надценен при оценката, продажба може да се осъществи, независимо от противното становище на съсобственика.

Най-добре поговорете с опитен местен ЧСИ.

Пожелавам Ви успех!

С поздрав: адв. Симеонова
София, бул. "Васил Левски" 72
0898 20 60 91
0884 94 52 56
имейл: advokatsimeonova@yahoo.com
За повече информация: http://exlege.bg | За контакти
* Потребителят задал въпроса е гласувал за този отговор като най-добър

Популярни въпроси - Продажба на имот

Виж всички въпроси

продажба имот с променено предназначение от таван в жилище Здравейте, таванско помещение, което е прилежащо към апартамент с идеални части от земя е със сменено предназначение в жилище и ще бъде продавано. При... Последен отговор - 12.04.2024 от Йоана Велева

4 Отговори

загубен оригинал на договор за покупко-продажба от военно жилищния фонд Здравейте, Наследник съм на жилище в гр. София, което е било закупено от баща ми (като полковник) от воеено-жилищния фонд през 1993г. Притежавам копие от... Последен отговор - 21.05.2024 от Адвокат Николина Митова

1 Отговори

Are you in need of Urgent Loan Here no collateral required all problems regarding Loan is solved bet Are you in need of Urgent Loan Here no collateral required all problems regarding Loan is solved between a short period of time Get access to both long and short term loans on credit check, unemployed, personal and business loans without delay through online application with... Последен отговор - от

0 Отговори

Мога ли да си върна биткойните от измамник с помощта на REVENANT CYBER HACKER Добро утро на всички, знам, че все още е много рано, но това е нещо толкова невероятно, бях жертва на измама в резултат на онлайн инвестиция, свързах се с... Последен отговор - от

0 Отговори

НАЙ-ДОБРИЯТ ЕКСПЕРТ ПО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА БИТКОЙН И КРИПТОВАЛУТА---REVENANT CYBER HACKER Добро утро на всички, знам, че все още е много рано, но това е нещо толкова невероятно, бях жертва на измама в резултат на онлайн инвестиция, свързах се с... Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив