Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Продажба на имот параграфска земя в Стара Загора-Продължение

17.05.2021 - Продажба на имот - 3 Отговори     (0)

с документите и тогава ще видим как да оправяме нещата,да взимаме документ от общината ,че е съборена или нещо друго.Да обобщим ,бараката съществува в данъчното и в нот акт,а липсва в кадастралната схема и даже е попаднала цялата в друг новообразувам имот.Ако някой колега се е сблъсквал в работата си с подобен казус,бих приел съветите му,на база опита му.Само да не се стига да се връща капарото в двоен размер/Така е записано в предв.договор.

									Слави Петров

Слави Петров Брокер
Стара Загора

Отговори (3)    Коментара (1)

											Адвокат Николина Митова

Адвокат Николина Митова

17.05.2021

Отговор: Правилно сте се насочил към консултация с нотариуса, който след като прегледа документите може да Ви отговори най-точно какво следва да се предприеме. В случай че сградата не е нанесена в недвижимия имот, предмет на сделката, и геодезистът отказва да я заснеме, тъй като на практика се намира в съседен имот, вероятно от общината следва да издадат документ, че сградата не се намира в имота, предмет на сделката.


За контакти

											Кристина Найденова

Кристина Найденова

18.05.2021

Отговор: Малко ми е странно масивна сграда, отразена в нотариален акт, при промяна на регулационните граници да попадне в друг имот.


За повече информация: http://www.agencyevina.com | За контакти

											Слави Петров

Слави Петров

20.05.2021

Коментар: Сградата ,която е отразена в нот акт е тип сезонна постройка с площ от 13.10 кв.м.В нотариалния акт е записано СГРАДА ,има проек и строително разрешително.Плащани са и даже данъци.Няма я в кадастралната схема,не е нанеса навремето.Преди няколко години правих нов план на целия "квартал",на цялата местност и незнойно как се е появил НОВОБРАЗУВАН ИМОТ, който е маломерен и на практика е една тясна ивица/ОКАЗА СЕ ЧАСТЕН ИМОТ/с площ от 225 кв.м,която се появява между имота който продавам и съседния му.И тук вече е казуса СГРАДАТА ОТ ИМОТА КОЙТО ПРОДАВАМ ВЕЧЕ НА ПРАКТИКА Е В НОВОБРАЗУВАНИЯ ИМОТ.


За контакти

											адв.Галина Чанкова

адв.Галина Чанкова

24.05.2021

Отговор: Здравейте!
От това, което изчетох, установявам, че Вие нямате проблем нито в Община, нито в кадастър, нито в данъчното относно собствеността на земята и нейният размер, а проблемът е с т.н. "барака" според Вас, която даже вече била в друг съседен поземлен имот.
Според мен, при това положение трябва да се изясни статута на бараката, т.е. за Вас е от значение да бъде доказано, че става въпрос за преместваем обект.
Постройката, макар и временна, е недвижим имот, а преместваемия обект е движима вещ. В процедурата - за първото се издава разрешение за строеж, а за второто - разрешение за поставяне.
С други думи, ще трябва Общината да Ви издаде удостоверение, в което да напише, че е била допусната грешка при отчитането , поради което неправилно е бил заплащан и данък, защото в кадастъра дори не е отразен такъв обект и което е във Ваша полза.
Това е моето виждане по Вашия казус.
С уважение,
адв. Галина Чанкова
София, ул. Три уши, 1
телефон 0887 201 222За контакти

Популярни въпроси - Продажба на имот

Виж всички въпроси

Продажба на имот параграфска земя в Стара Загора-Продължение с документите и тогава ще видим как да оправяме нещата,да взимаме документ от общината ,че е съборена или нещо друго.Да обобщим ,бараката съществува в... Последен отговор - 24.05.2021 от адв.Галина Чанкова

4 Отговори

Делба на малък парцел 700кв2 Здравейте. Обмислям да закупя парцел който е около 650кв2 / 700кв2 който се намира в Бистрица (Област София). Искам да разделя парцела на две равни части с... Последен отговор - 20.06.2021 от адв.Галина Чанкова

3 Отговори

Сделка с малолетен Здравейте,имам следния казус.Малолетно дете на 16 години,единствен наследник на починал баща,който няма брак с майка му.Предмет на сделката малко... Последен отговор - 20.03.2021 от адв.Галина Чанкова

3 Отговори

Параграфска земя сделка в Стара Загора Сделка-покупко продажба на параграфско лозе с временна постройка. 1.Сключен предварителен договр.Отивам заедно с единия съсобственик да правим... Последен отговор - от

0 Отговори

Параграфска земя сделка Сделка-покупко продажба на параграфско лозе с временна постройка. 1.Сключен предварителен договр.Отивам заедно с единия съсобственик да правим... Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив