Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Продажба на имот параграфска земя в Стара Загора-Продължение

17.05.2021 - Продажба на имот - 3 Отговори     (0)

с документите и тогава ще видим как да оправяме нещата,да взимаме документ от общината ,че е съборена или нещо друго.Да обобщим ,бараката съществува в данъчното и в нот акт,а липсва в кадастралната схема и даже е попаднала цялата в друг новообразувам имот.Ако някой колега се е сблъсквал в работата си с подобен казус,бих приел съветите му,на база опита му.Само да не се стига да се връща капарото в двоен размер/Така е записано в предв.договор.

									Слави Петров

Слави Петров Брокер
Стара Загора

Отговори (3)    Коментара (1)

											Адвокат Николина Митова

Адвокат Николина Митова

17.05.2021

Отговор: Правилно сте се насочил към консултация с нотариуса, който след като прегледа документите може да Ви отговори най-точно какво следва да се предприеме. В случай че сградата не е нанесена в недвижимия имот, предмет на сделката, и геодезистът отказва да я заснеме, тъй като на практика се намира в съседен имот, вероятно от общината следва да издадат документ, че сградата не се намира в имота, предмет на сделката.


За контакти

											Кристина Найденова

Кристина Найденова

18.05.2021

Отговор: Малко ми е странно масивна сграда, отразена в нотариален акт, при промяна на регулационните граници да попадне в друг имот.


За повече информация: http://www.agencyevina.com | За контакти

											Слави Петров

Слави Петров

20.05.2021

Коментар: Сградата ,която е отразена в нот акт е тип сезонна постройка с площ от 13.10 кв.м.В нотариалния акт е записано СГРАДА ,има проек и строително разрешително.Плащани са и даже данъци.Няма я в кадастралната схема,не е нанеса навремето.Преди няколко години правих нов план на целия "квартал",на цялата местност и незнойно как се е появил НОВОБРАЗУВАН ИМОТ, който е маломерен и на практика е една тясна ивица/ОКАЗА СЕ ЧАСТЕН ИМОТ/с площ от 225 кв.м,която се появява между имота който продавам и съседния му.И тук вече е казуса СГРАДАТА ОТ ИМОТА КОЙТО ПРОДАВАМ ВЕЧЕ НА ПРАКТИКА Е В НОВОБРАЗУВАНИЯ ИМОТ.


За контакти

											адв.Галина Чанкова

адв.Галина Чанкова

24.05.2021

Отговор: Здравейте!
От това, което изчетох, установявам, че Вие нямате проблем нито в Община, нито в кадастър, нито в данъчното относно собствеността на земята и нейният размер, а проблемът е с т.н. "барака" според Вас, която даже вече била в друг съседен поземлен имот.
Според мен, при това положение трябва да се изясни статута на бараката, т.е. за Вас е от значение да бъде доказано, че става въпрос за преместваем обект.
Постройката, макар и временна, е недвижим имот, а преместваемия обект е движима вещ. В процедурата - за първото се издава разрешение за строеж, а за второто - разрешение за поставяне.
С други думи, ще трябва Общината да Ви издаде удостоверение, в което да напише, че е била допусната грешка при отчитането , поради което неправилно е бил заплащан и данък, защото в кадастъра дори не е отразен такъв обект и което е във Ваша полза.
Това е моето виждане по Вашия казус.
С уважение,
адв. Галина Чанкова
София, ул. Три уши, 1
телефон 0887 201 222За контакти

Популярни въпроси - Продажба на имот

Виж всички въпроси

хоризонтална съсобственост По време на съдебна делба на наследствен имот между две сестри ни беше отредена хоризонтална съсобственост. Сестра ми иска да дадем право на строеж на... Последен отговор - 27.09.2023 от Адвокат Николина Митова

7 Отговори

Покупко-продажба на имот след парцелиране Здравейте, подадени са необходимите документи за парцелиране на имот на по-малки парцели, като проектът е одобрен и предстои нанасяне на новите... Последен отговор - 21.10.2023 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Капандурите и ремонт на покрива Има шест капандури на покрива на блока. Съседите искат да останат само две след ремонта на покрива. Законна ли е такава промяна. Решението им е взето... Последен отговор - 23.10.2023 от Адвокат Николина Митова

1 Отговори

Съсобственик Здравейте,знаете моя казус съсобствен парцел с две сгради,всяка индивидална собственост.Официално вече се знае,че парцела е неделим и не мога да се... Последен отговор - от

0 Отговори

Are you in need of Urgent Loan Here no collateral required all problems regarding Loan is solved bet Are you in need of Urgent Loan Here no collateral required all problems regarding Loan is solved between a short period of time Get access to both long and short term loans on credit check, unemployed, personal and business loans without delay through online application with... Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив