Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Продажба на имот

19.09.2018 - Продажба на имот - 1 Отговори     (0)

Здравейте, става дума за продажба на имот, който по нотариален акт е административна битова сграда 100кв.м. към фамилна ферма с прилежащото му дворно място 700кв.м. По кадастър къщата е 115кв.м., а двора 670кв.м. Но реално къщата е на 3 етажа с РЗП над 330кв.м. Според консултант къщата подлежи на амнистия за строежи направени межди 1987 и 2001.
Имаме клиент, който иска да закупи къщата в този вид с наличната документация, естествено на по-ниска цена. Запознат е с нуждата от подаване на документи за амнистия на строежа. Може ли с тези документи да се прехвърли при нотариус.

									Мартин Първанов

Мартин Първанов Друго
София

Отговори (1)   

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

19.09.2018

Отговор: В нотариалния акт тези 100кв.м. застроена площ ли са или разгъната застроена площ? В кадастъра тези 115 кв.м. за застроената площ. Пише ли в схемата на колко етажа е сградата? Съвсем никакви строителни книжа ли няма за сградата? Колкото до въпроса Ви дали с тези документи - нотариален акт и кадастрална схема може да се прехвърли имота, може. Не всеки нотариус ще Ви иска строителни книжа. Надявам се имотът да е в район, в който има поне двама нотариуси.


За повече информация: http://mitkovalawyers.com | За контакти

Популярни въпроси - Продажба на имот

Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив