Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Продажба на дял от апартамент

20.08.2014 - Продажба на имот - 1 Отговори     (0)

Притежавам наследствен апартамент от 3 и половина години. Единствен наследник съм. Получих го от починалите си родители. Искам да продам част от апартамента на съпруга ми, за да има собствен дял от този имот. Каква е минималната част, която мога да му продам? Апартаментът е 60 кв.м. Нямаме деца - починали са. Имаме 1 внук на 3 години, припознат от един от синовете ни, който е наследник на един от починалите ни синове.

									иван

иван

Отговори (1)   

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

21.08.2014

Отговор: Няма ограничение по отношение на частта, която искате да прехвърлите на съпруга си. Тя обикновено се записва, като идеална част от имота. Например, 1/10 или 1/3, или 1/2 и т.н. След Вашата смърт, съпругът Ви, така или иначе ще наследи и дял.


За повече информация: http://mitkovalawyers.com | За контакти

Популярни въпроси - Продажба на имот

Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив