Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Проблем с монтиран климатик от съседите на парапета на терасата.

25.11.2021 - Уют и комфорт - 2 Отговори     (0)

Със съседа от другия вход имаме обща тераса, с общ парапет на който е монтирал климатик, а преградата между терасите е от стъкло. Тъй като парапета на терасата има метални елементи, а и е на доста години, вибрациите от климатика са нетърпими особено през зимата и се чуват при мен в хола, та чак до коридора. По съседски не се разбрахме, писах жалба до домоуправителя и до кметството, но резултат нулев. Какво да правя? Въпросния климатик дори беше монтиран без тампони и след безброй разправии сега поне има такива, но проблема си остана. Моля за съвет и съдействие.

									Славка Бойкова

Славка Бойкова

Отговори (2)   

											Адвокат Николина Митова

Адвокат Николина Митова

26.11.2021

Отговор: Можете да подадете жалба и до РЗИ, за да измерят шума и ако надхвърля допустимите норми, да издадат задължително предписание на съседа Ви.


За контакти

											адв.Галина Чанкова

адв.Галина Чанкова

28.11.2021

Отговор: Здравейте госпожо Бойкова!
Посочили сте в питането си, че монтирания климатик е на обща тераса, която ползвате със съседа.
За да получите конкретен отговор - какво следва да предприемете, трябва да бъде даден отговор на въпроса - посочената тераса, която ползвате само Вие двамата собственици обща част от сградата ли е, или е посочено и в нотариалния акт, че имате право на ползване двамата собственици на апартаментите на тази тераса.
В чл.38 от Закона за собствеността не е посочено, че тераса е обща част на блока, но ако във Вашия казус е налице изречение второ от посочения член, където се казва, че : " Може да се уговори частите на сградата, които обслужват само някои от отделно притежаваните етажи или части от етажи, да бъдат общи само на лицата, чиито помещения обслужват.
Общите части не може да се делят.",
то при това положение, Вие можете да заведете дело пред Районния съд по местонахождение на имота за причинени неимуществени вреди от неправилно ползване на общата вещ.
С уважение,
адв. Галина Чанкова
София, ул. Три уши, 1
телефон за връзка: 0887 201 222;За контакти

Популярни въпроси - Уют и комфорт

Виж всички въпроси

Проблем с монтиран климатик от съседите на парапета на терасата. Със съседа от другия вход имаме обща тераса, с общ парапет на който е монтирал климатик, а преградата между терасите е от стъкло. Тъй като парапета на... Последен отговор - 28.11.2021 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Проблем с преместена кухня в хол Здравейте, преместихме кухнята в хола. За правата вода използвахме изградена система от бившо локално парно,а обратната свързахме с водосточната... Последен отговор - 29.10.2019 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

междусъседски взаимотношения Здравейте,на гърба на моята тухлена ограда съседа си построи навес за отглеждане на щастливи кокошки.Мирише ужасно иначе животинки.Въпроса ми е: има ли... Последен отговор - 4.08.2017 от Адвокат Николина Митова

1 Отговори

Строеж и смяна на предназначение на сграда с отстъпено право на строеж. Здравейте имам нужда от бърз и адекватен отговор за което предварително благодаря. Преди година закупих по нотариален акт 'Самостоятелен обект с... Последен отговор - 23.01.2017 от Адвокат Николина Митова

1 Отговори

Имате проблем с ... Задайте въпроса си тук! Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив