Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Проблем с държавен съдебен изпълнител

11.04.2016 - Правни казуси - 1 Отговори     (0)

Здравейте!
Преди 2 месеца закупих имот от ЧСИ, като ми бяха издадени всички документи за собственост и владение. Имота имаше няколко възбрани. При опита да залича едната от тях, вписана от Държавен съдебен изпълнител, същият отказа да я заличи, като ми заяви, че за да го стори трябва да изплатя задължението да предишния собственик/длъжника, което е предизвикало възбраната/в случая около 1500 лв/. Аргументът му е, че не е бил надлежно уведомен за публичната продан от ЧСИ, извършил проданта.
Въпросът ми е: Има ли законно основание ДСИ да иска от мен подобно плащане, и ако не -, какъв е реда и кои са инстанциите, до които трябва да се отнеса?

									Georgi

Georgi

Отговори (1)   

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

11.04.2016

Отговор: Има основание да не иска да заличи възбраната, но не и да иска плащане от Вас. Причината е, че при продан, ЧСИ-то е следвало да уведоми всички обезпечени кредитори - тези, които са наложили възбрани и др. Очевидно, не го е сторил. Вариантът Ви е да пуснете молба до ДСИ, той да напише писмен отказ и да обжалвате отказа в съда. Другият вариант е да пуснете заявление в АВ-Имотен регистър за заличаване на възбраната, тъй като е наложена след ипотеката, по която е била проданта. Ако имате отказ - обжалвате. Ако не е имало ипотека и не Ви е спешно, чакате да се прекрати делото при ДСИ, което все някога ще стане.


За повече информация: http://mitkovalawyers.com | За контакти

Популярни въпроси - Правни казуси

Виж всички въпроси

Трудов стаж и клас прослужено време Здравейте! Оказва се,че в една администрация служител с 1 година стаж и служител с 30 години стаж и с по-висока квалификация на еднакви длъжности са с... Последен отговор - 28.01.2023 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Сутеренна стая Имам сутеренна стая ,която по нотариален акт е избено помещение.Към нея съм изградил баня с тоалетна.Общо 4 са съкооператорите в сградата.Как мога да си... Последен отговор - 25.01.2023 от адвокат Милена Миткова

2 Отговори

Клас прослужено време в администрация Задайте въпроса си тук! Последен отговор - от

0 Отговори

Заплата и клас прослужено време Задайте въпроса си тук! Последен отговор - от

0 Отговори

Заплата и професионален опит Задайте въпроса си тук! Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив