Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Проблем с ДНСК

04.06.2016 - Правни казуси - 3 Отговори     (0)

Здравейте. Миналата година ДНСК ми издаде заповед за премахване на строеж която в дело бе отменена понеже имам документ за търпимост а и от други съображения. Тази година отново правят протокол и отново издават заповед за премахване на същият строеж. Предполагам в предстоящото дело ще изтъкват и съображения които са се сетили че са пропуснали, но това може да се случва безкрай. Това порочен кръг ли е, всяка година ли могат да правят това независимо че веднъж съда се е произнесъл и те не са обжалвали когато са могли.
Поздрави.

									Любо

Любо

Отговори (3)    Коментара (1)

											Адвокат Николина Митова

Адвокат Николина Митова

06.06.2016

Отговор: Здравейте, заповедта за премахване на строеж, издадена през тази година, е нов административен акт, който имате право да обжалвате по реда на ЗУТ и Административнопроцесуалния кодекс, като можете да приложите и влязлото в сила съдебно решение, с което е отменена предходната заповед. Вероятно новата заповед за премахване е издадена на други, по-различни основания от предходната.


За контакти

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

06.06.2016

Отговор: Малко е дълга темата, но възразете пред съда /наред с другите Ви съображения/, че е имало дело между същите страни и на идентично основание. Едва ли ще има трети път.


За повече информация: http://mitkovalawyers.com | За контакти

											Любо

Любо

06.06.2016

Коментар: Благодаря за отговорите. А удостоверението за търпимост на строежа не е ли достатъчно основание че този строеж не подлежи на премахване и всеки опит да се атакува е точно казано безсмислен? ДНСК като страна знае за него. И защо се издава ако се допусне че няма сила?
Лек ден.За контакти

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

06.06.2016

Отговор: Това с удостоверенията за търпимост е парадокс - ЗУТ казва, че търпимите строежи не подлежат на премахване. Съдебната практика казва, че удостоверението за търпимост не обвързва органите на ДНСК и те на самостоятелно основание изследват дали е тъпим строежа. Тоест, в случая ДНСК би трябвало да е изследвала този въпрос, за което да има и доказателства и стигайки до извод, че строежът не би могъл да бъде построен законно по времето, когато е бил строен, да постанови премахването му. Пример за такъв строеж е например при намалено отстояние и липса на съгласие на съседи, строеж върху чужда земя и т.н.


За повече информация: http://mitkovalawyers.com | За контакти

Популярни въпроси - Правни казуси

Виж всички въпроси

Сутеренна стая Имам сутеренна стая ,която по нотариален акт е избено помещение.Към нея съм изградил баня с тоалетна.Общо 4 са съкооператорите в сградата.Как мога да си... Последен отговор - 25.01.2023 от адвокат Милена Миткова

2 Отговори

Трудов стаж и клас прослужено време Здравейте! Оказва се,че в една администрация служител с 1 година стаж и служител с 30 години стаж и с по-висока квалификация на еднакви длъжности са с... Последен отговор - 25.01.2023 от Адвокат Николина Митова

1 Отговори

Клас прослужено време в администрация Задайте въпроса си тук! Последен отговор - от

0 Отговори

Заплата и клас прослужено време Задайте въпроса си тук! Последен отговор - от

0 Отговори

Заплата и професионален опит Задайте въпроса си тук! Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив