Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Право на наследствена земеделска земя

12.09.2014 - Земеделска земя - 1 Отговори     (0)

Здравейте! Моля за Вашия компетентен отговор на проблема, който съществува при мен.
Заедно с брат ми сме наследници на земеделски земи от двамата ни родители (починали), на които е върната приживе наследена земеделска земя само с решение на ПК. До смъртта на брат ми не са правени постъпки за подялба на земята. След неговата кончина остави наследници: неговата съпруга и две деца. Въпросите ми са следните:
- Имат ли право на наследство от наследствената земеделска земя: съпругата му (с 30 г. брак ) и двете му деца и на какъв процент?
- Имат ли право наследниците на брат ми да отдават земята под аренда без мое съгласие и да ме лишават от арендата?
- Възможно ли е да поискам еднолично подялба на земята чрез съдебно решение, в случай че нямам доброволно съгласие на другите наследници?

									Иванка

Иванка Друго
София

Отговори (1)   

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

12.09.2014

Отговор: След смъртта на Вашите родители, Вие с брат Ви сте наследили, съответно, сте станали собственици на земята при равни дялове - по 1/2 за всеки. След смъртта на брат Ви, неговия дял от 1/2 се наследява от наследниците му по закон - съпруга и две деца, при равни дялове за всеки - по 1/6. Всеки от собствениците на земеделска земя може сам да даде под аренда имота. Другите собственици следва да си търсят частта от него, а не от арендатора. Можете да образувате дело за съдебна делба, щом липсва съгласие.


За повече информация: http://mitkovalawyers.com | За контакти

Популярни въпроси - Земеделска земя

Виж всички въпроси

земеделска земя Здравейте! Имам земеделска земя. Становището на общината е за строеж на вилно строителство! Аз не искам да си строя вила, а жилище за жилищно... Последен отговор - 29.10.2023 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

статут на зем земя. Здравейте,земеделска земя със статут 5 и 10 категория изоставени ниви и два парцела друг вид недървопроизводителна гора.Въпрос;Необходими ли са... Последен отговор - 26.06.2023 от Таня Китик

1 Отговори

Къмпинг - изисквания? Здрвейте, разполагам с парцел - земеделска земя. Идеята ми е да направя нещо като къмпинг, като изградя палатки и други помещения, които ще са без... Последен отговор - 30.08.2023 от Кристина Найденова

1 Отговори

За триене!!! ...... Последен отговор - от

0 Отговори

. . Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив