Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Почистване на предблоковото пространство

14.12.2010 - Други - 2 Отговори     (0)

Здравейте, честит първи сняг! Имам въпрос относно почистването на снега в районите на жилищните блокове. Всяка година се четат наредби за това, че гражданите сами трябва да си почистват пространството пред входа. Това обаче май се отнася и за тротоарите, а понякога и за пътя. Има ли точни параметри, метри или фиксирани зони, които са задължение на хората, които живеят в блока?

									Дончо Тодоров

Дончо Тодоров Друго
Бургас

Отговори (2)   

											Наско Доков

Наско Доков

14.12.2010

Отговор: Териториите на жилищните блокове са определени и възложени от общинска администрация. Наредба на Столична община от 23.06.1997г. Чл.18 за неспазване глоба до 30000 лева.


За контакти

14.12.2010

Отговор: За всяка община решенията се вземат на местно ниво, като няма съществени разлики в наредбите на различните общини.Законово няма регламентирани точни метри и отстояния.Как да бъдат разпределени териториите за почистване между юрдическите лица, наети от общината и физическите лица - собственици и ползватели на обекти, кметът на голяма община възлага на кметовете на райони и кметовете на кметства изготвянето и утвърждаването със заповед на схеми.
Пример: гр.София - Наредба за поддържане и опазване на чистотата и управление на отпадъците на територията на Столична община, приета с Решение № 216 по Протокол № 38 от 16.04.2009 г :
Чл. 6 Кметът на СО възлага на кметовете на райони и кметовете на кметства изготвянето и утвърждаването със заповед на схеми, с които се разпределят между физически и юридически лица местата за почистване на териториите за обществено ползване (прилежащи територии(, за които няма сключени договори по реда на чл. 3.
Чл. 7. (1) Всички лица, собственици и ползватели на недвижими имоти или части от тях, са длъжни да почистват и поддържат чистотата в сградите, незастроените части от имотите /дворовете/ и определените прилежащи територии по чл. 6, ал. 1, да почистват тротоарите от сняг и лед, а така също и ледените висулки от сградите и да спазват регламентирания с настоящата наредба ред за третиране на всеки конкретен вид отпадък.
(3) В сградите, с режим на етажна собственост, за изпълнение на задълженията по ал. 1 отговорност носят техните редовно избрани представители /управители, председатели/.


За контакти

Популярни въпроси - Други

Виж всички въпроси

Регистриране на наемател по настоящ адрес. Синът ми е собственик на апартамент в София, но много често е извън България. Имам пълномощно да го представлявам и заявявам всякакви услуги свързани... Последен отговор - 29.10.2023 от адв.Галина Чанкова

1 Отговори

- - Последен отговор - от

0 Отговори

Имате проблем с ... Задайте въпроса си тук! Последен отговор - от

0 Отговори

Fast cash offer Fast cash offer sumitihomelend@gmail.com for you today at just 2% interest rate, both long and short term cash of all amounts and currencies, no collateral required. Apply now for your instant approval and transfer. contact us now (WhatsApp) number +918131851434 Mr. Damian... Последен отговор - от

0 Отговори

Общинско жилище, право на ползване Здравейте, наематели сме на общинско жилище със синът ми от 15г. След смъртта на майка ми, съм наследник на една четвърт от селска къща с четири стаи без... Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив