Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Общински имот

16.08.2021 - Земеделска земя - 2 Отговори     (0)

Как мога да закупя частна общинска собственост със статут земеделска земя, с изоставени трайни насаждения? На търг ли? Какво да направя за да обявят търг? Мога ли да искам да ползвам мястото да засадя нови дръвчета и да го ползвам и след 5 години да искам да го купя?

									Кремена

Кремена

Отговори (2)   

											Адвокат Николина Митова

Адвокат Николина Митова

16.08.2021

Отговор: Да, необходимо е обявяването на търг за продажба на частната общинска собственост, като можете да подадете заявление до кмета на общината в посочения смисъл.


За контакти

											адв.Галина Чанкова

адв.Галина Чанкова

22.08.2021

Отговор: Здравейте Кремена!
Продажбата на земя, която е частна общинска собственост се извършва след издадена заповед на Кмета на съответната Община , като преди това трябва да има решение на Общинския съвет. Продажбата се осъществява чрез публичен търг или публично оповестен конкурс.
В този смисъл няма как Вие да инициирате такова производство.
Правото на ползване върху имоти и вещи, които са частна общинска собственост се учредява по същия начин - решение на Общинския съвет и след това публичен търг, или публично оповестен конкурс.
Важно е да знаете, че правото на ползване, което се учредява не може да бъде за срок по-дълъг от 10 години.
Правото на ползване може да бъде възмездно и безвъзмездно.Безвъзмездното право на ползване се учредява без търг или конкурс след решение на Общинския съвет, прието с мнозинство две трети от общия брой на съветниците.
С уважение,
адв.Галина Чанкова
София, ул. Три уши, 1
телефон за връзка: 0887 201 222;За контакти

Популярни въпроси - Земеделска земя

Виж всички въпроси

Изплатена сума от "бели петна" на един от наследниците Здравейте! Един от наследниците е получил сумите от "бели петна" на земеделската земя. Попълнил е декларацията за разпределение на парите по чл.30, ал.3,... Последен отговор - 28.08.2022 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

сервитут при прокарване на В и К През земя, чийто наследник съм и аз, се прокарва В и К за канализация на едно село. Общо наследниците са 10. От общината е прието да се даде обезщетение, но... Последен отговор - 15.11.2022 от адвокат Милена Миткова

1 Отговори

Сервитут Взето е решение през земя, чийто наследник съм и аз, да се прокара канализация за В и К.Общо наследниците сме 10. Но два от тях отказват да дават... Последен отговор - от

0 Отговори

. . Последен отговор - от

0 Отговори

Рибарски водоем на земеделска земя Ще правя изкоп 2-3 декара с цел риболовен водоем, а около него "сглобяеми" микро вилички. Парцелът е земеделска земя категория 4 и е около 6-7 декара общо. Би... Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив