Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Обща съсобственост

24.11.2015 - Други - 2 Отговори     (0)

Здравейте! С брат ми имаме по 1 етаж, и общи мазета и таван, в еднофамилна къща,дарение от родителите ни.След смъртта на баща ни,получихме и по 1/6 ид.част от неговия етаж,от другата къща,която е в същия двор,залепена за нашата къща.
Въпросът ми е:мога ли да заменя моята 1/6 ид.част от др.имот,с/у неговата част от тавана /той е съгласен/. Какво трябва да се направи ,и какви документи са нужни?
В момента правя ремонт на покрива- и както обикновенно,той не участва с нищо.И тук съм безсилен,искам без конфликти,но как...Благодаря ви!!!

									Елена Кръстева

Елена Кръстева

Отговори (2)   

											адв. Димитър Кавалджиев

адв. Димитър Кавалджиев

24.11.2015

Най-добър отговор*: Очевидно въпросните мазета и таван са общи части по предназначение в сградата, а не самостоятелни обекти. Общите части в една сграда не могат да бъдат обект на самостоятелна сделка - т.е. без индивидуалния обект, който притежава собственика. За да могат да са предмет на самостоятелна сделка трябва първо да се преобразуват в самостоятелен обект, който вече няма да се нарича таван и едва тогава идеални части от него да се прехвърлят по някакъв начин.

Поздрави!За повече информация: http://bgkantora.bg | За контакти
* Потребителят задал въпроса е гласувал за този отговор като най-добър

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

24.11.2015

Отговор: Тъй като сте съсобственици или по-точно, Вие притежавате етаж от къщата, няма пречка да придобиете и тавана. Най-лесно би станало с договор за замяна на идеални части от имоти. Обърнете се към нотариус. Ще са Ви необходими документи за собственост, удостоверение за наследници, данъчна оценка.


За повече информация: http://mitkovalawyers.com | За контакти

Популярни въпроси - Други

Виж всички въпроси

Разминаване в квадратури Въпросът ми е следния: родителите ми имат къща с дворно място близо до София /с влязла кадастрална карта края на 2021 година/и искат да дарят този имот на... Последен отговор - 20.04.2023 от адвокат Милена Миткова

3 Отговори

право на ползване Уважаеми господа, Къде и какво да подам, за да получа нотариалния акт, в който съм ползвател? Т.е. как мога да разбера какви имоти притежавам с право на... Последен отговор - 14.10.2023 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Регистриране на наемател по настоящ адрес. Синът ми е собственик на апартамент в София, но много често е извън България. Имам пълномощно да го представлявам и заявявам всякакви услуги свързани... Последен отговор - 29.10.2023 от адв.Галина Чанкова

1 Отговори

- - Последен отговор - от

0 Отговори

Имате проблем с ... Задайте въпроса си тук! Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив