Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Обсебен Съсобствен Имот

11.10.2020 - Правни казуси - 2 Отговори     (0)

Наследих от баща си процент в магазин който той е получил от реституция. Магазина има много съсобственици. Трима човека, мажоритарен собственик 51%, друг собственик 28%, и СИНА на 28% съсобственик са го обсебили. Трябва да отбележа, че СИНА на 28% собственик, НЯМА никакъв дял в имота но той уговаря и подписва договори без знанието и съгласието на останалите съсобственици (22-та%), които НЕ се познават помежду си.
СИНА, който подписва и ръководи, се изпуснал пред някого, че целта е със стечение на времето да „Абсорбират“ останалите 22%. Отказват да дадат договора или разчет.Не редовно се депозират различни суми „наем“ и обяснението за разликата е приспаднати 10% за НАП и разходи. До сега нямам депозит в НАП. Как мога да ги накарам да станат напълно прозрачни в ръководството? Целта е да продам часта, но не да бъда „абсорбиран“. Изрично съм казал на СИНА, че няма никакви права от мен. Азк какви права имам в този имот?

									Georgiev12

Georgiev12

Отговори (2)   

											Адвокат Николина Митова

Адвокат Николина Митова

12.10.2020

Отговор: Вероятно целта е да придобият целия имот по давност, което няма как да се случи най-малкото докато Ви превеждат част от наемната цена.
Можете да отправите нотариална покана или покана чрез адвокат за препис от договора за наем и получаване на съответната част от наемната цена съобразно идеалните части, които притежавате в имота в съответствие със Закона за собствеността.За контакти

											адв.Галина Чанкова

адв.Галина Чанкова

18.10.2020

Отговор: Здравейте!
Моят съвет към Вас е да заведете установителен иск в съда, въз основа на който да бъде признато за установено по отношение на СИНА / както сте го посочили в запитването си/, че той няма права на съсобственик.
Съдебното решение е най-добрият титул за собственост и съобразно него, тогава вече ще можете да уредите и останалите въпроси, които Ви вълнуват.
Необходимо е разбира се за целта да ползвате помощта на адвокат, за да бъде предявената искова молба ясна и точна по отношение на фактите, които твърдите и по отношение на искането към съда.
С уважение,
адв. Галина Чанкова
София, ул. "Три уши", 1, етаж 3, офис 1
телефон за връзка: 0887 201 222За контакти

Популярни въпроси - Правни казуси

Виж всички въпроси

Трудов стаж и клас прослужено време Здравейте! Оказва се,че в една администрация служител с 1 година стаж и служител с 30 години стаж и с по-висока квалификация на еднакви длъжности са с... Последен отговор - 28.01.2023 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Сутеренна стая Имам сутеренна стая ,която по нотариален акт е избено помещение.Към нея съм изградил баня с тоалетна.Общо 4 са съкооператорите в сградата.Как мога да си... Последен отговор - 25.01.2023 от адвокат Милена Миткова

2 Отговори

Клас прослужено време в администрация Задайте въпроса си тук! Последен отговор - от

0 Отговори

Заплата и клас прослужено време Задайте въпроса си тук! Последен отговор - от

0 Отговори

Заплата и професионален опит Задайте въпроса си тук! Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив