Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Нотариално заверена покана

03.08.2011 - Продажба на имот - 4 Отговори     (0)

Здравейте! Казусът ми е следния: Аз и брат ми имаме общ наследствен апартамент. Не можем да се разберем за продажбата на имота. Разбрах че той се разпорежда с имота без мое знание. По съвет на адвокат подадох нотариално заверена покана за това че нямам достъп до моята част от имота. Поканата не беше обжалвана, в следствие на което той трябва да ми плаща месечен наем.Интересува ме дали тази покана има определен срок на действие или е безсрочна?

									Polina

Polina

Отговори (4)    Коментара (1)

03.08.2011

Отговор: Смисъла на поканата е да не бъде ползвана Вашата половина и ако е тогава да бъде заплащан наем ако съм разбрал правилно. От друга страна когато имате неразбирателство относно продажната цена което се случва често да наблюдавам при мои клиенти можете да му продадете своята част на цената която той обяви и обратното той да Ви продаде неговата част и тогава да решите какво да правите с имота си. Това е като за начало. Ще очаквам коментара ви.


За повече информация: http://balinovinvest.com/ | За контакти

											Polina

Polina

03.08.2011

Коментар: Мисълта ми е дали тази покана има определен срок на действие защото адвоката ми ме съветва че няма смисъл да прибързвам да завеждам дело, така било по изгодно за мен, което всъщност малко ме съмнява.


За контакти

03.08.2011

Отговор: Ако в поканата нямате упоменат срок то тогава няма такъв и действа докато не отидете лично при нотариуса за да я оттеглите т.е. няма срок. Затова и адвоката ви е казал да започнете с покана понеже делото отнема повече време и няма бърз ефект както поканата.


За повече информация: http://balinovinvest.com/ | За контакти

											Младен Садинов

Младен Садинов

04.08.2011

Отговор: Здравейте Полина,
Нотариалната покана, в общия случай, няма срок на действие. Вие, предполагам, сте поканили брат си да Ви осигури достъп до имота. Това той е длъжен да направи и да го прави, докато Вие имате дял в него. Въпросът за това, дали трябва да Ви плаща наем, е доста спорен и зависи от много конкретни неща. Възможно е, при един добър адвокат, брат Ви да Ви накара да му плащате за това, че само той се грижи за имота. Във всички случаи бих препоръчал да се търси споразумение и разбирателство!
Що се касае до продажбата на имота - ако другия съсобственик не е съгласен имота да бъде продаван, Вие можете да поискате съдебна делба. Щом става въпрос за апартамент / той е неподеляем в реални части/ се отива на публична продан и разпределяне на парите от продажбата.
Успех
Поздрави
Младен СадиновЗа повече информация: http://www.apbg.eu | За контакти

											Цветелина Владикова

Цветелина Владикова

04.08.2011

Отговор: Изпращане на нотариална покана не води автоматично до получаване на наем за вашата част от имота и в голямата си част /поканите/ нямат срок на действие. Определено, най-добрия и за двама ви вариант е, да се договорите, без да стигате до съдебно производство. Публичната продан след съдебно производство ще доведе до финансови загуби и за двама ви. Успех!


За контакти

Популярни въпроси - Продажба на имот

Виж всички въпроси

продажба имот с променено предназначение от таван в жилище Здравейте, таванско помещение, което е прилежащо към апартамент с идеални части от земя е със сменено предназначение в жилище и ще бъде продавано. При... Последен отговор - 12.04.2024 от Йоана Велева

4 Отговори

Покупко-продажба на имот след парцелиране Здравейте, подадени са необходимите документи за парцелиране на имот на по-малки парцели, като проектът е одобрен и предстои нанасяне на новите... Последен отговор - 21.10.2023 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Are you in need of Urgent Loan Here no collateral required all problems regarding Loan is solved bet Are you in need of Urgent Loan Here no collateral required all problems regarding Loan is solved between a short period of time Get access to both long and short term loans on credit check, unemployed, personal and business loans without delay through online application with... Последен отговор - от

0 Отговори

НАЙ-ДОБРИЯТ ЕКСПЕРТ ПО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА БИТКОЙН И КРИПТОВАЛУТА---REVENANT CYBER HACKER Добро утро на всички, знам, че все още е много рано, но това е нещо толкова невероятно, бях жертва на измама в резултат на онлайн инвестиция, свързах се с... Последен отговор - от

0 Отговори

Мога ли да си върна биткойните от измамник с помощта на REVENANT CYBER HACKER Добро утро на всички, знам, че все още е много рано, но това е нещо толкова невероятно, бях жертва на измама в резултат на онлайн инвестиция, свързах се с... Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив