Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

нотариална покана

10.12.2018 - Други - 2 Отговори     (0)

Синът ми ми прати нотариална покана, в която упоменава вещ, а именно телевизор, който е закупил на лизинг преди години и твърди, че е при мен и иска да му го върна. Аз , обаче , не съм вземал този телевизор и няма как да му го върна. В нотариалната покана не е упоменат срок. Трябва ли да отговоря на тази покана и въобще , какво е необходимо да направя срещу тази нелепа ситуация? Благодаря!

									Жени Божкова

Жени Божкова

Отговори (2)    Коментара (1)

											Адвокат Николина Митова

Адвокат Николина Митова

10.12.2018

Отговор: От юридическа гледна точка можете да отговорите на нотариалната покана, като посочите, че въпросният телевизор не е у Вас и няма как да го върнете.
Жалко е, че близки роднини си комуникират с нотариални покани и то относно вещи, които не са у Вас. Съветът ми е да се опитате да се разберете със сина си.За контакти

											адв. Симеонова

адв. Симеонова

12.12.2018

Най-добър отговор*: Здравейте, г-жо Божкова!

Можете, но не сте длъжна да отговаряте на връчената Ви нотариална покана.
Дали ще отговорите или не, това няма да промени юридическата ситуация между Вас и сина Ви.
За да Ви осъди (каквато обикновено е целта на нотариалната покана) ,той трябва да докаже, че телевизорът му е у Вас. Ако не може - няма как да го направи.
Така че, не се притеснявайте - нотариалната покана често се използва и само за сплашване - вероятно такъв е и Вашият случай.
Това, от което можете да се страхувате е, синът Ви да доведе свидетели, които да твърдят, че телевизорът е у Вас. Надявам се, че няма такива.
Друго доказателство едва ли ще намери, щом никога не е бил у Вас.
Колкото до влиянието на нотариалната покана, то не е твърде голямо - тя би определила датата, от която ще дължите обезщетение, ако успее да Ви осъди. Но дали ще пуснете отговор или не, това едва ли ще повлияе на евентуално съдебно решение.
А нотариалните покани не са евтини...
Иначе, поддържам съвета на колегата Митова, да опитате да се разберете. Ако е необходимо, ползвайте адвокат или медиатор (мисля, че медиацията в районните съдилища все още е безплатна за страните). Синът Ви има лош съветник - опитайте се да му отворите очите за това.

С поздрав: адв. Симеонова
София, ул. "Христо Белчев" 18
тел.0884 94 52 56 или 0898 20 60 91
имейл: advokatsimeonova@yahoo.comЗа повече информация: http://exlege.bg | За контакти
* Потребителят задал въпроса е гласувал за този отговор като най-добър

											Жени Божкова

Жени Божкова

14.12.2018

Коментар: Благодаря Ви, за отговорите! Беше ми полезно и най-вече успокоително.


За контакти

Популярни въпроси - Други

Виж всички въпроси

Разминаване в квадратури Въпросът ми е следния: родителите ми имат къща с дворно място близо до София /с влязла кадастрална карта края на 2021 година/и искат да дарят този имот на... Последен отговор - 20.04.2023 от адвокат Милена Миткова

3 Отговори

право на ползване Уважаеми господа, Къде и какво да подам, за да получа нотариалния акт, в който съм ползвател? Т.е. как мога да разбера какви имоти притежавам с право на... Последен отговор - 14.10.2023 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Регистриране на наемател по настоящ адрес. Синът ми е собственик на апартамент в София, но много често е извън България. Имам пълномощно да го представлявам и заявявам всякакви услуги свързани... Последен отговор - 29.10.2023 от адв.Галина Чанкова

1 Отговори

- - Последен отговор - от

0 Отговори

Имате проблем с ... Задайте въпроса си тук! Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив