Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Нотариален акт

20.09.2018 - Други - 3 Отговори     (0)

Бих искала да попитам,във връзка с изгубен нотариален акт,как и къде мога да извадя заверен препис.Като при положение го няма в Агенция по вписванията нито в Столична община.Апартамента е купен през 1978г от Строителни воиски,също така проверих и в техния архив и го няма.
Благодаря Ви предварително

									Гергана

Гергана Друго
София

Отговори (3)   

											Десислава Щебетовска

Десислава Щебетовска

14.10.2018

Отговор: Здравейте, ако някога сте имали нот.акт то няма как да го няма в архивите на инстанциите, които сте изброила. Но, ако такъв няма вписан въобще и нямате докуметнт за собственост - варианта е да се направи обстоятелствена проверка. Нужно е да извадите удостоверения, които да удостоверяват че имота не е актуван като държавна собственост и че не е общински имот. Това се прави в областната администрация и съответната общита. Освен това трябва да отидете в данъчната служба и да видите на кое име се води имота. Кой плаща данъците за имота? Предполагам Вие. Ами извадете си и такъв документ, които да удостовери и това. После идете при нотариус. С всички събрани документи. Трябват ви и свидетели за обстоятелствената проверка. Нотариуса, ще ви издаде нотариален акт на база документите, които му представите. Най-добре, за да сте спокойна, идете и се консултирайте със самия нотариус или с адвокат преди да предприемате каквото и да било. Така ще спестите време. Нужно Ви е квалифицирано съдействие.


За повече информация: http://imot.goddess.bg | За контакти

											Десислава Щебетовска

Десислава Щебетовска

14.10.2018

Отговор: Здравейте, ако някога сте имали нот.акт то няма как да го няма в архивите на инсанциите, които сте изброила. Но, ако такъв няма вписан въобще и нямате докуметнт за собственост - варианта е да се направи обстоятелствена проверка. Нужно е да извадите удостоверения, което да удостоверява че имота не е актуван като държавна собственост и че не е общински имот. Това се прави в областната администрация и съответната общита. Освен това трябва да отидете в данъчната служба и да видите на кае име се води имота. Кой плаща данъците за имота? Предполагам Вие. Ами извадете си и такъв документ, които да удостовери и това. После идете при нотариус. С всички събрани документи. Трябват ви и свидетели за обстоятелствената проверка. Нотариуса, ще ви издаде нотариален акт на база документите, които му представите. Най-добре, за да сте спокойна, идете и се консултирайте със самия нотариус или с адвокат. Така ще спестите време. Нужно Ви е квалифицирано съдействие.


За повече информация: http://imot.goddess.bg | За контакти

											адв.Галина Чанкова

адв.Галина Чанкова

16.10.2018

Отговор: Здравейте Гергана!
Струва ми се, че имаше такова питане преди време и отговарях. След като не е наличен нотариален акт , вписан в Агенция по вписванията и твърдите, че сте закупили апартамента през 1978 година от Строителни войски, това ще рече по това време - Министерство на народната отбрана / 1978 година/. Не става ясно от питането защо сте проверявали в Столична община, както и защо до момента не направите лична среща с адвокат, за да констатира той с какво точно разполагате като документ за собственост. Според мен най - вероятно става въпрос за договор за закупуване, който замества нотариалният акт и е същият титул за собственост. След 1990 година имаше доста имоти на МО , които се продадоха, но ,така или иначе преди да се види с какъв документ на практика разполагате - няма как да Ви се отговори ясно и точно какво да предприемете.
Обстоятелствена проверка пред нотариус винаги може да се осъществи с няколко свидетели и да Ви признаят за собственик, ако сте владели имота повече от 5 години / добросъвестно владение/ и над 10 години владение ,без да е добросъвестно.
Въпросът е обаче, ДА БЪДЕ ИЗЯСНЕНО ПРИДОБИВНОТО ОСНОВАНИЕ, ВЪЗ ОСНОВА НА КОЕТО ТВЪРДИТЕ В ПИТАНЕТО СИ , ЧЕ СТЕ СОБСТВЕНИК.
Това е първото нещо, което следва да се изясни и от там вече да се градят начини за признаването Ви за собственик, но, пак подчертавам, това може да стане с посещение при адвокат и покажете документа, който притежавате.
Успех!
С уважение,
адв.Чанкова
София, ул. Три уши, 1, етаж 3, офис 1
телефон 0887 201 222За контакти

Тагове

нотариален
  
агенция
  
вписванията
  
столична
  
община
  
апартамента
  
строителни
  
здравейте
  
някога
  
имали
  
архивите
  
изброила
  
такъв
  
вписан
  
въобще
  
нямате
  
докуметнт
  

собственост

  
варианта
  
направи
  
обстоятелствена
  

проверка

  
нужно
  
извадите
  
удостоверения
  

имота

  
актуван
  
държавна
  
общински
  
имот
  
прави
  
областната
  
администрация
  
съответната
  
общита
  
отидете
  
данъчната
  
служба
  
видите
  
води
  
плаща
  
данъците
  
предполагам
  
извадете
  
документ
  
удостовери
  
после
  
идете
  

нотариус

  
събрани
  
документи
  
трябват
  
свидетели
  
обстоятелствената
  
нотариуса
  
издаде
  
база
  
документите
  
представите
  
най-добре
  
спокойна
  
консултирайте
  
самия
  
адвокат
  
преди
  
спестите
  
време
  
квалифицирано
  
съдействие
  
имаше
  
твърдите
  
1978
  
година
  
става
  
ясно
  
питането
  
разполагате
  
собственик
  
години
  
добросъвестно
  
владение
  

Популярни въпроси - Други

Виж всички въпроси

Регистриране на наемател по настоящ адрес. Синът ми е собственик на апартамент в София, но много често е извън България. Имам пълномощно да го представлявам и заявявам всякакви услуги свързани... Последен отговор - 29.10.2023 от адв.Галина Чанкова

1 Отговори

- - Последен отговор - от

0 Отговори

Имате проблем с ... Задайте въпроса си тук! Последен отговор - от

0 Отговори

Fast cash offer Fast cash offer sumitihomelend@gmail.com for you today at just 2% interest rate, both long and short term cash of all amounts and currencies, no collateral required. Apply now for your instant approval and transfer. contact us now (WhatsApp) number +918131851434 Mr. Damian... Последен отговор - от

0 Отговори

Общинско жилище, право на ползване Здравейте, наематели сме на общинско жилище със синът ми от 15г. След смъртта на майка ми, съм наследник на една четвърт от селска къща с четири стаи без... Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив