Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Ниви, определени като бели петна

18.11.2014 - Земеделска земя - 1 Отговори     (0)

Собственик съм на ниви, определени като бели петна, за които има споразумение. Обработват се от арендатор, но няма внесени суми в извънбюджетната сметка на община Аксаково. Кой е длъжен да изисква плащане на рента от арендатора и жалба срещу кого да пусна?

									uzunova

uzunova

Отговори (1)   

											Таня Китик

Таня Китик

02.12.2014

Отговор: Здравейте,
въпросът, който поставяте ще е много актуален от тук нататък, защото до този момент разпределение на "бели петна" не беше толкова масова практика. Но с изменението в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, както и в други нормативни актове, регулиращи поземлените отношения, разпределението ще стане масово приложимо от следващата година.
След като Вашия имот е бил разпределен като "бяло петно" за съответната стопанска година ползвателят на имота е бил длъжен най-късно до 10-ти септември да внесе определения наем по специална сметка за чужди средства, открита в общината, в случая в община Аксаково. Ако наема не бъде платен до тази дата, то тогава арендатора дължи трикратния размер на наемното плащане.
При неплащане в срок Вие като собственик на имота можете да подадете искане до кмета на община Аксаково за издаване на заповед за изземването на имота, в която да бъде указана възможността за внасяне на трикратния размер на средното годишно рентно плащане. Но това е ситуация, приложима само ако се касае за разпределение на "бели петна" през 2014 година, което разпределение е валидно за 2014-2015 стопанска година.
За да Ви отговоря съвсем точно чрез какво производство и дали чрез намесата на кмета ще се реши Вашия казус ми е необходимо да знам през коя година имота е разпределен като "бяло петно". Моля да уточните тази подробност.

За контакти

Популярни въпроси - Земеделска земя

Виж всички въпроси

земеделска земя Здравейте! Имам земеделска земя. Становището на общината е за строеж на вилно строителство! Аз не искам да си строя вила, а жилище за жилищно... Последен отговор - 29.10.2023 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

статут на зем земя. Здравейте,земеделска земя със статут 5 и 10 категория изоставени ниви и два парцела друг вид недървопроизводителна гора.Въпрос;Необходими ли са... Последен отговор - 26.06.2023 от Таня Китик

1 Отговори

Къмпинг - изисквания? Здрвейте, разполагам с парцел - земеделска земя. Идеята ми е да направя нещо като къмпинг, като изградя палатки и други помещения, които ще са без... Последен отговор - 30.08.2023 от Кристина Найденова

1 Отговори

За триене!!! ...... Последен отговор - от

0 Отговори

. . Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив