Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Некоректен наемодател

22.01.2019 - Квартира - 3 Отговори     (0)

Казуса е следният:Наемам квартира в петък и събота се нанасям,като съм предупредила,че съм с малко дете на възраст между 3-4 години..Идната седмица (вторник) ми се заявява,че детето вдигало много шум..рев,чукане,тракане,блъскане..Платен е наем за 13 дни и след изтичането им трябва да напуснем жилището!!!В договора е посочено предизвестие от 30 дни..и за двете страни..,нямам издадена разписка за платен половин наем и писмено предизвестие..Бихте ли ми обяснили как да процедирам в този случай?Какви са моите права и какви неговите?Благодаря предварително!Моля за бърз отговор времето ни притиска.

									Ива

Ива

Отговори (3)   

											адв. Симеонова

адв. Симеонова

23.01.2019

Отговор: Здравейте, Ива!

Сега виждам въпроса Ви и бързам да отговоря.
Детските шумове не са забранени нито от закона, нито от които и да са вътрешни правила за управление на сграда/-и в режим на етажна собственост.
Ето защо Вие (включително и чрез детето си) НЕ сте нарушили правила, и няма основание за прекратяване на договора Ви за наем без предизвестие.
Ето защо можете спокойно да си търсите квартира, а на наемодателя да кажете, че ще освободите имота един месец след като Ви даде предизвестие за прекратяване на договора за наем.

Стискам Ви палци!

С поздрав: адв. Симеонова
София, ул. "Христо Белчев" 18
тел.0884 94 52 56 или 0898 20 60 91
имейл: advokatsimeonova@yahoo.comЗа повече информация: http://exlege.bg | За контакти

											адв.Галина Чанкова

адв.Галина Чанкова

26.01.2019

Отговор: Здравейте Ива!
разбирам притеснението Ви в момента, но фактите, които сте посочили не сочат във Ваша полза.
Пишете, че сте подписали договор, а твърдите, че не сте подписали разписка за заплатени от Вас 13 дни. Такова нещо трудно би могло да се случи в практиката по простата причина, че всеки наемодател трябва да е сигурен, че сключвайки договор е получил и един предплатен наем.
Но, след като не притежавате никакъв писмен документ, че сте заплатили поне един наем, на практика няма договор за наем, а договор , в който е прието бъдещо обещание. При това положение, след като наемодателят приема , че сте заплатили ползване за 13 дни, действително след този срок трябва да напуснете.
С уважение,
адв.Чанкова
София, ул. Три уши, 1, етаж 3, офис 1
телефон 0887 201 222За контакти

											адв. Симеонова

адв. Симеонова

04.02.2019

Отговор: Здравейте отново, Ива!

Тъй като ми омръзна да се обръщам директно към г-жа Чанкова без резултат, се обръщам директно към Вас.

Моля, не се заблуждавайте - в догвоора Ви за наем трябва да е записано изрично, че наемодателят е длъжен да Ви даде имота за ползване (не вярвам да липсва, иначе не би бил договор за наем).
Няма такова нещо като "след като не притежавате никакъв писмен документ, че сте заплатили поне един наем, на практика няма договор за наем, а договор , в който е прието бъдещо обещание". Няма никакво значение дали сте платили наема си срещу разписка или без - това не дава право на наемодателя да прекрати договора без предизвестие.
Бъдете спокойна, имате договор, който Ви защитава.
Повече от това мога да кажа, ако се запозная с него - така ще знам точно каква е степента на защита, която Ви осигурява, но със сигурност това няма нищо общо с разписката за плащане.

Стискам Ви палци!

С поздрав: адв. Симеонова

София, ул. "Христо Белчев" 18
тел. 0884 94 52 56 или 0898 20 60 91
имейл: advokatsimeonova@yahoo.com

За повече информация: http://exlege.bg | За контакти

Популярни въпроси - Квартира

Виж всички въпроси

Некоректен наемодател - съвет Здравейте Началото на Ноем.2023 наех студио в близост ап.,който цялостно ремонтирам Имам подписан дог. от двете страни до края на м.Април 2024 ,като на... Последен отговор - 2.03.2024 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Квартира Кабинет. Здравейте! Препрочетох няколко статии. Бихте ли споделили възможно ли е от квартира едната част да стане кинези кабинет ( а в другата част да се живее)... Последен отговор - 1.05.2022 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

2 Партиди ток на един имот (апартамент) Здравейте, баща ми почина и наследници на апартамента придобит по време на брак останахме аз и майка ми. Моята част е по-малка, но аз искам да я дам под... Последен отговор - 22.05.2022 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Отписване по настоящ адрес Привет, каква е процедурата по отписване на човек от настоящ адрес, помня че при Нотариус издадохме удостоверението за настоящ адрес, пак ли при... Последен отговор - 27.12.2023 от Адвокат Николина Митова

1 Отговори

Отписване от настоящ адрес Привет, каква е процедурата по отписване на човек от настоящ адрес, помня че при Нотариус издадохме удостоверението за настоящ адрес, пак ли при... Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив