Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Не плащане на рента от земеделска земя

11.11.2021 - Земеделска земя - 2 Отговори     (0)

Как да постъпя за да ми бъде изплатена рента от земеделска земя като арендатора не отговаря на телефон и вайбър и се крие?

									Румяна Тодорова

Румяна Тодорова

Отговори (2)   

											Адвокат Николина Митова

Адвокат Николина Митова

11.11.2021

Отговор: По правило се изпраща нотариална покана и ако няма ефект, можете да си търсите парите по съдебен ред, но за целта следва да се консултирате с адвокат, който да прецени има ли основание за водене на съдебно производство и евентуално заповедно или исково.


За контакти

											адв.Галина Чанкова

адв.Галина Чанкова

13.11.2021

Отговор: Здравейте госпожо Тодорова!
Когато не е налице коректно отношение от арендатора към Вас и същият не желае да изпълни задължението си за заплащане на дължима рента, за това, че ползва Вашата земя, в този случай най-доброто е да бъде заведено гражданско дело, като претендирате за неплатеното.
Не сте посочили за колко години не Ви е заплатено, но Ви обяснявам, че при изплащане на рентата също има давност и тя е 5 години назад от датата на поискване / заявяване/ пред съда.
С уважение,
адв. Г. Чанкова
София, ул. Три уши, 1
телефон за връзка: 0887 201 222За контакти

Тагове

рента

  

земя

  

арендатора

  

телефон

  

години

  

Популярни въпроси - Земеделска земя

Виж всички въпроси

земеделска земя Здравейте! Имам земеделска земя. Становището на общината е за строеж на вилно строителство! Аз не искам да си строя вила, а жилище за жилищно... Последен отговор - 29.10.2023 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

статут на зем земя. Здравейте,земеделска земя със статут 5 и 10 категория изоставени ниви и два парцела друг вид недървопроизводителна гора.Въпрос;Необходими ли са... Последен отговор - 26.06.2023 от Таня Китик

1 Отговори

Къмпинг - изисквания? Здрвейте, разполагам с парцел - земеделска земя. Идеята ми е да направя нещо като къмпинг, като изградя палатки и други помещения, които ще са без... Последен отговор - 30.08.2023 от Кристина Найденова

1 Отговори

За триене!!! ...... Последен отговор - от

0 Отговори

. . Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив