Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Наследство в Германия

27.06.2021 - Имоти в чужбина - 1 Отговори     (0)

Добър ден.Интересувам се как мога да разбера в коя компания е застрахована моята леля, която е живяла и починала в Германия? Има ли някакъв регистър?

									Анамария

Анамария

Отговори (1)   

											адв.Галина Чанкова

адв.Галина Чанкова

27.06.2021

Отговор: Здравейте Ана Мария!
От доста време в сайта не бе поставян такова питане.
Преди да Ви насоча към определени правни действия, бих искала да Ви напиша, че всяка чужда страна има различни начини и способи за дирене на наследници на починалия наследодател, респективно за получаване на наследството.
1. Леля Ви може да съществува в регистър на застрахователна компания, ако тя самата, по нейно желание е направила застраховка живот. В противен случай такова задължение за германската страна не съществува и търсене в застрахователни компании на името на леля Ви е несигурно действие.
2. Следва Вие със да подготвите следните документи:
удостоверение за наследници на ОБЩИЯ НАСЛЕДОДАТЕЛ, от което да е видно проследяването на колената и да стане ясно, че се падате племенница на Вашата починала леля, респективно тя че е в качеството си на Ваша леля.
ако наследниците са повече от един на леля Ви, в нотариално заверена декларация да Ви упълномощят Вие да проверите на место в Германия притежава ли същата определени недвижими имоти и движими вещи - банкови влогове, вещи в сейф и прочие.
За целта , на место в Германия, доколкото ми е известно има създадени АДВОКАТСКИ КЪЩИ, които се занимават с наследства и издирват наследниците на починалия, след което прибират около 20% от неговата парична стойност за извършената услуга.
Също в Германия е прието да се публикува в местен вестник , че дадено физическо лице е починало и с това приключва ангажимента на държавата.
Т.е., ако Вие знаете постоянния адрес на леля си в Германия, респективно последния на който тя е живяла, можете да направите запитване в местното Кметство или Община и тогава да се легитимирате с останалите документи, които посочих по-горе, като заявите желанието си за получаване на нейното наследство.
При всички случаи е добре да ползвате услугите на адвокат, както тук, така и в Германия.
Успех Ви пожелавам!
С уважение,
адв. Галина Чанкова
София, ул. Три уши, 1
телефон за връзка: 0887 201 222За контакти

Популярни въпроси - Имоти в чужбина

Виж всички въпроси

Имот в чужбина Предстои ми закупуване на имот в чужбина. Кога и къде трябва да декларирам имота, след като сделката е приключила? Последен отговор - 13.11.2011 от адвокат Милена Миткова

1 Отговори

Наследство в Германия Добър ден.Интересувам се как мога да разбера в коя компания е застрахована моята леля, която е живяла и починала в Германия? Има ли някакъв регистър? Последен отговор - 27.06.2021 от адв.Галина Чанкова

1 Отговори

наследяване на имущество на съпруг в България от семейство , живеещо в чужбина Здравейте! Съпруг с български паспорт, роден и живеещ в Димитровград в Сърбия/българско малцинство/ притежава собствено имущество в София. Умира при... Последен отговор - 23.03.2016 от адвокат Милена Миткова

1 Отговори

данък наследство Дължи ли чужденец постоянно пребиваващ в България данък наследство за имот придобит по сребърна линия в родината си? Последен отговор - 19.02.2017 от адв. Симеонова

1 Отговори

Земеделска земя Здравейте ! Имам наследство от баба и дядо ми земеделска земя в Румъния. но нямам никакви документи за собственост и не знам къде точно е тя. Как мога да... Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив