Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

наследяване на земеделска земя

14.03.2019 - Земеделска земя - 2 Отговори     (0)

Баща ни имаше наследствена земеделска земя. След неговата смърт, къде трябва да се отиде с удостоверението за наследници за да се наследи земеделската земя. Ние сме трима наследници - майка и две сестри. Как би могла да се раздели земеделската земя му двете дъщери, при положение ,че майка ни се отказва от полагащата й се част в наша полза.

									М.Славова

М.Славова

Отговори (2)   

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

14.03.2019

Отговор: Земята вече е Ваша (на наследниците) и това се удостоверява от акта за собственост на баща Ви и удостоверението Ви за наследници. Тъй като казвате, че земята е била наследствена и за баща Ви, документите, които Ви легитимират, като собственици са Решението на ПК за възстановяване на земята на лицето Х и удостоверение за наследници на лицето Х. Не е нужно друго. За да разделите земята, освен горните документи, ще Ви трябват скици на земите и данъчни оценки. Разделянето най-лесно можете да направите с договор за доброволна делба, подписан от всички Ви (майка Ви, сестра Ви и Вие). Разбира се, може и чрез продажба от единия наследник на другите или дарение. Предимстовото на договора за добороволна делба е, че можете да го заверите при който и да е нотариус в страната, а той го изпраща за вписване по местонахождение на имотите. При продажба или даерние, сделката е задължително да стане при нотариус по местонахождение на имотите.


За контакти

											адв.Галина Чанкова

адв.Галина Чанкова

17.03.2019

Отговор: Здравейте госпожо Славова!
След смъртта на баща Ви, майка Ви дели наравно с Вас, т.е. Вие,Вашата сестра и майка Ви , всяка една от Вас трите, поотделно получавате по 1/3 идеална част, тъй като земята е наследническа.
Най-доброто, което можете да направите е да изготвите споразумение за делба между трите Ви и изповядате при Нотариус. При това положение, всяка една от двете сестри ще получи по 1/2 идеална част, а майка Ви ще направи отказ.
Може, разбира се и по съдебен ред да разделите земята, но не си струва времето и парите, които ще дадете, тъй като се надявам да се разберете и разрешите казуса извънсъдебно.
С уважение,
адв.Чанкова
София, ул. Три уши, 1, етаж 3, офис 1
телефон 0887 201 222За контакти

Популярни въпроси - Земеделска земя

Виж всички въпроси

Европейска програма за необработваеми земеделски земи Има ли програмаза поддържанена земеделски земи, които не се обработват? Последен отговор - 26.06.2023 от Таня Китик

2 Отговори

делба на земеделска земя Здравейте, Как се определят границите при добробволна делба на земеделска земя? Частите са над 3 дка, интересува ме собствениците ли решават как точно... Последен отговор - 20.04.2024 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Електрификация на земеделска земя. Здравейте, няколко парцела със статут земеделска земя и друг вид гора.Разположени между асфалтов път и речно корито на две малки полупланински... Последен отговор - от

0 Отговори

. . Последен отговор - от

0 Отговори

За триене!!! ...... Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив