Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Къща в чужд парцел.

26.11.2016 - Правни казуси - 1 Отговори     (0)

Здравейте.Преди четири години купих къща без земята под нея.Собственика ме увери,че след като раздели парцела ще ми продаде частта под къщата.За съжаление той почина,а неговите наследници отказаха да делят парцела.Искат да откупят къщата си на половин цена.Дори ми заявиха,че ако не приема ще изгорят къщата и тогава аз нямяло да имам нищо дори и право да я възстановя.Вярно ли е това и какво мога да направя за да защитя имота си който е в едно село където не мога да ходя често.

									 Niki Todorov

Niki Todorov

Отговори (1)   

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

28.11.2016

Отговор: Важно е дали освен къщата, сте купили и правото на строеж. Дали имате предварителен договор с починалия, от който е видно, че се задължава да Ви продаде и земя. Като цяло няма пречка да сте собственик на къща в чужда земя. Правото на строеж значи,че ако къщата погине, имата право да я постройте отново.


За повече информация: http://mitkovalawyers.com | За контакти

Тагове

къща

  

парцела

  

продаде

  

къщата

  

дори

  

право

  

мога

  

дали

  

правото

  

строеж

  

земя

  

Популярни въпроси - Правни казуси

Виж всички въпроси

Трудов стаж и клас прослужено време Здравейте! Оказва се,че в една администрация служител с 1 година стаж и служител с 30 години стаж и с по-висока квалификация на еднакви длъжности са с... Последен отговор - 28.01.2023 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Сутеренна стая Имам сутеренна стая ,която по нотариален акт е избено помещение.Към нея съм изградил баня с тоалетна.Общо 4 са съкооператорите в сградата.Как мога да си... Последен отговор - 25.01.2023 от адвокат Милена Миткова

2 Отговори

Клас прослужено време в администрация Задайте въпроса си тук! Последен отговор - от

0 Отговори

Заплата и клас прослужено време Задайте въпроса си тук! Последен отговор - от

0 Отговори

Заплата и професионален опит Задайте въпроса си тук! Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив