Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Кой работи земята ми

25.12.2014 - Земеделска земя - 2 Отговори     (0)

От 6 год. не мога да разбера кой арендатор в гр. Кермен обл.Сливен работи земята ми . Няколко пъти ходих в кметството в гр. Кермен , но не ми дадоха тази информация .Казаха ми само ,че земята се обработва . Къде и как мога да разбера кой обработва земята ми и от кого да потърся рента ?

									  Ivan

Ivan

Отговори (2)   

											Антоанета Ненова

Антоанета Ненова

27.12.2014

Отговор: В общинската служба по "Земеделие и гори" се поддържа регистър на арендаторите. Поискайте официална справка за това кой обработва Вашите имоти и се свържете с него, като го поканите да Ви плаща рента.


За повече информация: http://advocatnenova.blogspot.com/2012/12/normal-0-21-false-false-false.html | За контакти

											Таня Китик

Таня Китик

28.12.2014

Отговор: Здравейте,
в Общинска служба "Земеделие" по номер на имота можете да проверите кой е заявил за подпомагане (субсидии) Вашият имот. Но тъй като в момента не сме в кампания за подаване на заявления за подпомагане най-вероятно служителите от общинската служба няма да могат да Ви отговорят. Трябва да посетите лично областна дирекция на Държавен фонд "Земеделие" - Разплащателна агенция и от там ще Ви дадат тази информация кой е поискал субсидии за Вашия имот и колко години назад е правил това. А щом е поискал субсидии значи е обработвал имота и съответно дължи плащане на рента.
Има и вариант имота Ви да е разпределен и като т.нар. "бяло петно". Това ще Ви кажат от Общинската служба "Земеделие". Ако е бил разпределен като "бяло петно"трябва да потърсите плащането от Общината, не от лицето, което я обработва. В тази служба ще Ви отговорят и за кои години назад е имало такова разпределение на имота Ви, за да знаете за колко време назад да търсите плащането си ( но не повече от 3 години назад).
Направете си и двете справки, защото ако имота Ви е "бяло петно" разпределено за тази година може предходните 4 години да е бил заявяван за обработка от арендатор и така да си получите плащанията до 5 години назад. ( сума за "бели петна" + рента от арендатора за годините преди разпределението като "бяло петно" ).
Ако имате допълнителни въпроси - пишете.

Весело посрещане на Новата 2015 година!За контакти

Популярни въпроси - Земеделска земя

Виж всички въпроси

земеделска земя Здравейте! Имам земеделска земя. Становището на общината е за строеж на вилно строителство! Аз не искам да си строя вила, а жилище за жилищно... Последен отговор - 29.10.2023 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

статут на зем земя. Здравейте,земеделска земя със статут 5 и 10 категория изоставени ниви и два парцела друг вид недървопроизводителна гора.Въпрос;Необходими ли са... Последен отговор - 26.06.2023 от Таня Китик

1 Отговори

Къмпинг - изисквания? Здрвейте, разполагам с парцел - земеделска земя. Идеята ми е да направя нещо като къмпинг, като изградя палатки и други помещения, които ще са без... Последен отговор - 30.08.2023 от Кристина Найденова

1 Отговори

За триене!!! ...... Последен отговор - от

0 Отговори

. . Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив