Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Кое се продава по-лесно

18.02.2011 - Продажба на имот - 5 Отговори     (0)

Въпросът ми е, кое се продава по-лесно - апартаменти с повече и по-малки стаи или големи пространства. Кое предпочитат повече хората? Едно време беше модерно да имаш повече стаи, но сега май не е така. Какви са наблюденията ви?

									Огнян Александров

Огнян Александров Друго
Варна

Отговори (5)   

											Наско Доков

Наско Доков

18.02.2011

Отговор: През 2010 г. най търсени остават двустайните жилища -38% от всички сделки. Тристайните са -23%, а едностайните - 14.7%. Личното ми мнение е, че малките жилища са по-лесни за поддръжка и разходите по тях са малки.


За контакти

											Младен Садинов

Младен Садинов

20.02.2011

Отговор: До преди няколко години /2 - 3/ по-важен беше броя на стаите. Особено, когато продажбата беше "на зелено". Сега нещата са коренно различни. Вече се търсят жилища с достатъчно големи и просторни помещения. Що се касае до броят им - има клиенти и за двустайни, и за тристайни апартаменти.


За контакти

											Енчо Коринов

Енчо Коринов

22.02.2011

Отговор: Сега няма апартаменти, които се продават "лесно". А и никога не е имало. Разликите в процентите на видовете продадени жилища се получават поради различните нужди на хората. В противен случй процентът на продадените едностайни щеше да е винаги най-голям, а това не е така.
Ако трябва да отговоря на въпроса - по-лесно се продават обекти, чиято цена е съобразена с реалностите на пазара.За контакти

											Петър Иванов

Петър Иванов

22.02.2011

Отговор: Има хора, з които всяка работа е трудна. ... Лесно се продават имоти, които знаеш как да продадеш... И можеш да го направиш! :)


За контакти

											Ивелин Косев

Ивелин Косев

04.03.2011

Отговор: Този въпрос е може би свързан повече с предприемачите, които имат намерение след големия бум да продължат в същата сфера на бизнеса.
Отговора на този въпрос не е еднозначен и според мен не може да се отговори с % и статистика на сделките, защото ще е толкова относителен отговора, че ползата от него ще е почти никаква.
Най-общо казано, лесно се продават, ако има такова понятие, като лесна продажба, "ХУБАВИТЕ" апартаменти - клише, което обаче означава доста повече от едно прилагателно.
Преди няколко години, когато основния закон на икономиката, че ТЪРСЕНЕТО определя и ПРЕДЛАГАНЕТО, а търсенето беше главозамайващо по мащабите си, а и факта, че се продаваше на "зелено", бяхме свидетели, че и проектирането, и изпълнението на сградите, с цел да се произвежда възможно най-бързо нов продукт, бяха меко казано занемарени.
Строяха се кутийки с некачествени материали, което водеше до основен ремонт от купувачите само след две години експлоатация (разбира се имаше и изключения), като при това всеки апартамент включваше такъв % общи части, че сигурно хората плащаха и за плочките от тротоара пред сградата.
Сега нещата са коренно различни и може би влизат в нормалните рамки на този бизнес, като изключим все още високата цена на паричния ресурс, но затова вече говорих в друг отговор, че трудно ще се преборим с банковата система.
Необходимо е да се осъзнае, че цялостната оценка да дадена сграда или конкретен апартамент не идва само от цената и локацията, колко и важни да са те. Добавената стойност на всеки имот започва от паркоместата, градинките в околоблоковото простанство, приятните общи части и прочие... Защо все още се продават панелки?? От една страна заради цената, съгласе съм, но аз лично имам доста приятели и познати, които предпочитат просторните помещения в тях, отколкото клаустрофобичното ново строителство и затова тук напълно се съгласявам с колегата Садинов, че са на почит просторните светли пълни с въздух помещения.
В панелните апартаменти кухнята най-често беше отделно помещение от порядъка на 10-15 кв.м., холът е около 20-25кв.м., а спалните 12-15кв.м., е в такъв случай с новите тенденции кухнята с трапезарията и дневната да са едно помещение колко според Вас трябва да е голям дневният тракт.... еми поне 40кв.м., а не на половината площ да се наблъска всичко и да се чуди човек, къде да му е дивана за пред телевизора и къде масата за храненето... изпаднах малко в конкретика, но това за съжаление до скоро беше реалността, радва ме факта, че вече има хора, които четат доста, образоват се и при избора си на жилище следват Фън Шуй философията и др. което пък от свое страна ще застави строители, предприемачи и инвеститори да творят при строежа на жилища, а не да изливат бетон в сгради, за което е слабо да се каже, че са гаф на архитектурата.За контакти

Популярни въпроси - Продажба на имот

Виж всички въпроси

Прекратяване Пожизнено право на ползване Здравейте, важи ли погасяването на ползването, ако не е упражнено след 5 години, ако става въпрос за пожизнено такова? Ако да по съдебен път ли се изисква... Последен отговор - 17.04.2018 от адв.Галина Чанкова

3 Отговори

Агенция ОАНИТ АВОР копира моя лична обява за продажба на мой собствен имот и я... Ако това общество на брокери и агенции не работи за усъвършенствуването на имотния пазар, доверието към тях ще се срине още повече. В много държави има... Последен отговор - 17.04.2018 от Кристина Найденова

2 Отговори

Продажба наследствен имот Предстой ни продажба на наследствен имот с наследници аз и майка ми.На мое име имам необслужвани кредити,без залози,гаранти и тн.Възможно ли е да... Последен отговор - 13.04.2018 от адв.Галина Чанкова

1 Отговори

Продажба наследствен имот Ще продаваме наследствен имот с наследници аз и моята майка.На мое име имам необслужвани и забавени кредити(внасям постоянно по малко на колектирски... Последен отговор - 13.04.2018 от адвокат Милена Миткова

1 Отговори

Продажба на 5/6 от наследствен апартамент Здравейте!Надявам се да ми бъдете полезен с професионалните си съвети!Притежавам 5/6от наследствен апартамент.Получих добра оферта за продажбата... Последен отговор - 23.04.2018 от Адвокат Николина Митова

1 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив