Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Кое се продава по-лесно

18.02.2011 - Продажба на имот - 5 Отговори     (0)

Въпросът ми е, кое се продава по-лесно - апартаменти с повече и по-малки стаи или големи пространства. Кое предпочитат повече хората? Едно време беше модерно да имаш повече стаи, но сега май не е така. Какви са наблюденията ви?

									Огнян Александров

Огнян Александров Друго
Варна

Отговори (5)   

											Наско Доков

Наско Доков

18.02.2011

Отговор: През 2010 г. най търсени остават двустайните жилища -38% от всички сделки. Тристайните са -23%, а едностайните - 14.7%. Личното ми мнение е, че малките жилища са по-лесни за поддръжка и разходите по тях са малки.


За контакти

											Младен Садинов

Младен Садинов

20.02.2011

Отговор: До преди няколко години /2 - 3/ по-важен беше броя на стаите. Особено, когато продажбата беше "на зелено". Сега нещата са коренно различни. Вече се търсят жилища с достатъчно големи и просторни помещения. Що се касае до броят им - има клиенти и за двустайни, и за тристайни апартаменти.


За контакти

											Енчо Коринов

Енчо Коринов

22.02.2011

Отговор: Сега няма апартаменти, които се продават "лесно". А и никога не е имало. Разликите в процентите на видовете продадени жилища се получават поради различните нужди на хората. В противен случй процентът на продадените едностайни щеше да е винаги най-голям, а това не е така.
Ако трябва да отговоря на въпроса - по-лесно се продават обекти, чиято цена е съобразена с реалностите на пазара.За контакти

											Петър Иванов

Петър Иванов

22.02.2011

Отговор: Има хора, з които всяка работа е трудна. ... Лесно се продават имоти, които знаеш как да продадеш... И можеш да го направиш! :)


За контакти

											Ивелин Косев

Ивелин Косев

04.03.2011

Отговор: Този въпрос е може би свързан повече с предприемачите, които имат намерение след големия бум да продължат в същата сфера на бизнеса.
Отговора на този въпрос не е еднозначен и според мен не може да се отговори с % и статистика на сделките, защото ще е толкова относителен отговора, че ползата от него ще е почти никаква.
Най-общо казано, лесно се продават, ако има такова понятие, като лесна продажба, "ХУБАВИТЕ" апартаменти - клише, което обаче означава доста повече от едно прилагателно.
Преди няколко години, когато основния закон на икономиката, че ТЪРСЕНЕТО определя и ПРЕДЛАГАНЕТО, а търсенето беше главозамайващо по мащабите си, а и факта, че се продаваше на "зелено", бяхме свидетели, че и проектирането, и изпълнението на сградите, с цел да се произвежда възможно най-бързо нов продукт, бяха меко казано занемарени.
Строяха се кутийки с некачествени материали, което водеше до основен ремонт от купувачите само след две години експлоатация (разбира се имаше и изключения), като при това всеки апартамент включваше такъв % общи части, че сигурно хората плащаха и за плочките от тротоара пред сградата.
Сега нещата са коренно различни и може би влизат в нормалните рамки на този бизнес, като изключим все още високата цена на паричния ресурс, но затова вече говорих в друг отговор, че трудно ще се преборим с банковата система.
Необходимо е да се осъзнае, че цялостната оценка да дадена сграда или конкретен апартамент не идва само от цената и локацията, колко и важни да са те. Добавената стойност на всеки имот започва от паркоместата, градинките в околоблоковото простанство, приятните общи части и прочие... Защо все още се продават панелки?? От една страна заради цената, съгласе съм, но аз лично имам доста приятели и познати, които предпочитат просторните помещения в тях, отколкото клаустрофобичното ново строителство и затова тук напълно се съгласявам с колегата Садинов, че са на почит просторните светли пълни с въздух помещения.
В панелните апартаменти кухнята най-често беше отделно помещение от порядъка на 10-15 кв.м., холът е около 20-25кв.м., а спалните 12-15кв.м., е в такъв случай с новите тенденции кухнята с трапезарията и дневната да са едно помещение колко според Вас трябва да е голям дневният тракт.... еми поне 40кв.м., а не на половината площ да се наблъска всичко и да се чуди човек, къде да му е дивана за пред телевизора и къде масата за храненето... изпаднах малко в конкретика, но това за съжаление до скоро беше реалността, радва ме факта, че вече има хора, които четат доста, образоват се и при избора си на жилище следват Фън Шуй философията и др. което пък от свое страна ще застави строители, предприемачи и инвеститори да творят при строежа на жилища, а не да изливат бетон в сгради, за което е слабо да се каже, че са гаф на архитектурата.За контакти

Популярни въпроси - Продажба на имот

Виж всички въпроси

Делене на Апартамент Как мога да осуетява подялбата на апартамента. Аз предпочитам аз или тя да го купи. Ако само тя иска подялба пристъпва ли се към съдебна такава Последен отговор - 24.08.2018 от адв. Симеонова

1 Отговори

имоти Здравей те! Въпроса ми е следния?След като преди 4мес.баща ми почина наследници станах ме ,майка ми половината от апартамента и по една осма на мен,брат... Последен отговор - 7.09.2018 от адвокат Димитър Петков

1 Отговори

Продажба на наследнически гори Наследническата ни гора е продадена с пълномощно издадено от секретарката на кметството и заверено от заверено от същите . Пълномощното е издадено на... Последен отговор - 17.09.2018 от адв.Галина Чанкова

1 Отговори

Продажба на наследнически гори Наследническата ни гора е продадена с пълномощно издадено от секретарката на кметството и заверено от същите . Пълномощното е издадено на името на... Последен отговор - 17.09.2018 от адвокат Милена Миткова

1 Отговори

Продажба на имот Здравейте, става дума за продажба на имот, който по нотариален акт е административна битова сграда 100кв.м. към фамилна ферма с прилежащото му дворно... Последен отговор - 19.09.2018 от адвокат Милена Миткова

1 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив