Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Какви идеални части остават за всеки от собствениците след последния акт?

24.02.2019 - Правни казуси - 2 Отговори     (0)

Иванка придобива чрез дарение от майка си баща и по време на брака си с Боян 1/2 земя/от 580кв/ и 1/2 къща /от 70кв/ през 75 година. През 90 г. Иванка и Боян заедно купуват останалата част от земята и другата 1/2 къща /описана като 66кв ??/ като са в брак все още и без брачни договори. 95 г. Двамата /присъстващи в акта/ заедно даряват на дъщеря си Мира 1/4 от земята БЕЗ сградата в нея. 2000г. Иванка, Боян и Мира заедно учредяват право на страоеж БЕЗВЪЗМЕЗДНО на другата сестра Петя, която е в законен брак с Георги. Петя и Георги надстрояват два етажа над съществиващия /земята към 2000 г е 540кв./, сега парцела е 583кв. Към момента какво притежава всеки от собствениците? Особено Иванка, Боян и съпругът на Петя /няма брачни договори , всички са в СИО/ Благодаря Ви!

									Маги ХРист

Маги ХРист

Отговори (2)   

											адв.Галина Чанкова

адв.Галина Чанкова

24.02.2019

Отговор: Здравейте!
Това, което сте отправили като запитване трудно би могло да се отъждестви с такова. Изложили сте мешаница от бракове, квоти, учредяване на права и прочие.
Ако действително има такъв казус, най-доброто е да посетите кантора на адвокат на место , да покажете документите, с които разполагате и да Ви се отговори.
Аз, лично, не бих се наела да давам отговор на така поднесено запитване.
С уважение,
адв.ЧанковаЗа контакти

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

27.02.2019

Отговор: Иванка и Боян все още са собственици на първоначално изградената сграда (без надстроените два етажа), както и на 3/4 ид.части от земята. 1/2 е лична собственост на Иванка, 1/4 е в режим на СИО с Боян - за земята. За сградата - 1/2 е лична собственост на Иванка, другата 1/2 е в режим на СИО.
Мира е собственик на 1/4 ид.части от земята.
Петя и съпругът й Георги са съсобственици в режим на СИО на надстроените два етажа.За контакти

Популярни въпроси - Правни казуси

Виж всички въпроси

Трудов стаж и клас прослужено време Здравейте! Оказва се,че в една администрация служител с 1 година стаж и служител с 30 години стаж и с по-висока квалификация на еднакви длъжности са с... Последен отговор - 28.01.2023 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Сутеренна стая Имам сутеренна стая ,която по нотариален акт е избено помещение.Към нея съм изградил баня с тоалетна.Общо 4 са съкооператорите в сградата.Как мога да си... Последен отговор - 25.01.2023 от адвокат Милена Миткова

2 Отговори

Клас прослужено време в администрация Задайте въпроса си тук! Последен отговор - от

0 Отговори

Заплата и клас прослужено време Задайте въпроса си тук! Последен отговор - от

0 Отговори

Заплата и професионален опит Задайте въпроса си тук! Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив