Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Как се процедира в случай,че ниви са дарени?

27.03.2016 - Земеделска земя - 2 Отговори     (0)

Брат ми е получил чрез дарение 38 декара от баща ни, който почина през януари. Ако тези ниви баща ми ги е получил като наследство от родителите си, а не като дарение, мога ли да оспорвам дарението?

									Mariyanka Marinova

Mariyanka Marinova Инженер
Търговище

Отговори (2)    Коментара (1)

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

28.03.2016

Отговор: Как ги е получил баща Ви, няма никакво значение. Можете да оспорвате дарението изцяло или да претендирате запазен дял от наследството.


За повече информация: http://mitkovalawyers.com | За контакти

											Mariyanka Marinova

Mariyanka Marinova

28.03.2016

Коментар: Те вече са продадени от брат ми, така че не ми остава друга възможност, освен да търся моята запазена част, заедно с иска си за делба на жилището, от което имам 1/6. Така ли да ви разбирам?


За контакти

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

28.03.2016

Най-добър отговор*: Да, така е. Щом са продадени ще получите паричната равностойност на запазения Ви дял. Колкото до съдебна делба на жилището, това е Ваше право, не задължение. Можете да заведете дело или пък да чакате евентуално брат Ви да го направи.


За повече информация: http://mitkovalawyers.com | За контакти
* Потребителят задал въпроса е гласувал за този отговор като най-добър

Популярни въпроси - Земеделска земя

Виж всички въпроси

Отчуждена площ Здравейте притежавам имот 945 кв. и през 1983 са ми отчуждени 208 кв. за земеделска земя притежавам част от земята ,, земята не делена на всеки наследник ,... Последен отговор - 14.02.2021 от Адвокат Николина Митова

4 Отговори

Наследство на аграрна земя и продажба След смъртта на баща ми през 2004, той оставя земеделска земя на двамащ наследници - Петра Д. Иванова, пишеща настоящето, и Харалампи Д. Иванов, брат. Преди... Последен отговор - 30.09.2020 от адв.Галина Чанкова

3 Отговори

съдебна делба на неделима земеделска земя Здравейте! Преди години се сдобих с 970 кв.м ид.част от неделима нива с обща площ от 5312 кв.м. Имам нот.акт за замяна на недв.имот с движима вещ.Останалите... Последен отговор - 20.03.2021 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Имате проблем с ... Задайте въпроса си тук! Последен отговор - от

0 Отговори

Имате проблем с ... Задайте въпроса си тук! Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив