Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Изпълнителен лист Топлофикация

19.05.2016 - Правни казуси - 2 Отговори     (0)

На 11.10.2011г.издадена заповед за изпълнение по чл.410 ГПК,в двуседмичен срок подадох възражение.
И до 2016г.нищо не съм получавала.
На 18.05.2016г.получавам уведомление от ЧСИ и покана за изпълнение с дата 13.05.2016г.по изпълнителен лист издаден на Топлофикация на 28.05.2014г.
Имам ли право да оспорвам, че не съм уведомявана тези 5 години.Бихте ли ме насочили към адвокат.
Благодаря!

									Валя Йотова

Валя Йотова

Отговори (2)   

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

19.05.2016

Отговор: Бих Ви посъветвала да отидете до съда и да направите справка по делото, по което сте подала възражение. Оттам ще разберете дали Топлофикация е подала иск или не. Ако е подала трябва да намерите делото /по ЕГН/, да снимате документите - искова молба, съобщения до Вас и как са връчени, решение на съда. С тези документи посетете адвокат, който ще прецени дали и какво може да се направи.


За повече информация: http://mitkovalawyers.com | За контакти

											адв. Симеонова

адв. Симеонова

19.05.2016

Отговор: Здравейте, г-жо Йотова!
За съжаление, има и още един вариант, освен този, който е посочила колегата Миткова!
Възможно е Вашето възражение по някаква причина да не е стигнало до делото - имах такъв случай с моя клиентка - едвам я измъкнах.
(Дано пазите екземпляр с печат на съда!) В този случай, изпълнителният лист може да е издаден директно по Заповедта за изпълнение.
Наистина, трябва да проверите на място в съда, какво точно се е случило по Вашето дело.
Спокойно можете да го потърсите по първоначалния номер (от 2011г.) и там да установите постъпило ли е по делото подаденото от Вас възражение.
Ако е постъпило, по делото би следвало да има екземпляр от исковата молба, с която е образувано исково производство (то е отделен процес, под друг номер, а по онова време беше обикновено и в друг състав). Дори да не е, ако в делото има възражение, следвайте описаното от колегата Миткова - справка на "Информация" по ЕГН и после - копия на делото (най-важни са призовките - от задната страна, където се отбелязва връчването, протоколите от съдебните заседания и актовете на съда).
Ако обаче по делото го няма възражението Ви, моля НЕ ходете във Федерацията на потребителите - там оплетоха делото на моята клиентка така, че от 2009г. го разплетохме преди няколко месеца!
Съветвам Ви да си изберете адвокат, който да съдейства за правилното разрешаване на Вашия проблем!
При това, трябва да действате бързо, защото ЧСИ не си играе.

С поздрав: адв. Симеонова

гр. София, бул."Васил Левски" 72
0884 94 52 56 или 0898 20 60 91
имейл: advokatsimeonova@yahoo.comЗа повече информация: http://exlege.bg | За контакти

Популярни въпроси - Правни казуси

Виж всички въпроси

придобиване на мазе по давност Здравейте, може ли мазе да бъде придобито по давност след като не е самостоятелен обект и по този начин да се лиши апартамент от избено помещение - тъй... Последен отговор - 26.10.2021 от Иван Иванов

4 Отговори

сутерен със статут кафе-търговски обект Здравейте, притежаваме имот, на ниво -1, сутерен, без никакви прозорци, с отделен външен вход. По нотариален акт имотът е Кафе, търговски обект. Така или... Последен отговор - 17.10.2021 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Събаряне на селскостопанска постройка. Здравейте! В парцела ми освен двуетажна къща и гараж като самостоятелен обект има и едноетажна селскостопанска постройка със застроена площ 32... Последен отговор - 23.10.2021 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Образуване на нов УПИ Здравейте!Собственик съм на дял от УПИ,като моят дял е 994 кв.м а другият е500кв.м Лицето на моят дял е 4 м.Имам нотариално заверено споразумение за ползване... Последен отговор - 10.10.2021 от адв.Галина Чанкова

1 Отговори

Имот срещу гледане и издръжка на възрастен човек Здравейте, имам нотариален акт за имот срещу издръжка и гледане на човек, който неодавна почина. Трябва ли да подавам някъде документи или помправо... Последен отговор - 24.10.2021 от адв. Симеонова

1 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив