Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Изпълнителен лист Топлофикация

19.05.2016 - Правни казуси - 2 Отговори     (0)

На 11.10.2011г.издадена заповед за изпълнение по чл.410 ГПК,в двуседмичен срок подадох възражение.
И до 2016г.нищо не съм получавала.
На 18.05.2016г.получавам уведомление от ЧСИ и покана за изпълнение с дата 13.05.2016г.по изпълнителен лист издаден на Топлофикация на 28.05.2014г.
Имам ли право да оспорвам, че не съм уведомявана тези 5 години.Бихте ли ме насочили към адвокат.
Благодаря!

									Валя Йотова

Валя Йотова

Отговори (2)   

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

19.05.2016

Отговор: Бих Ви посъветвала да отидете до съда и да направите справка по делото, по което сте подала възражение. Оттам ще разберете дали Топлофикация е подала иск или не. Ако е подала трябва да намерите делото /по ЕГН/, да снимате документите - искова молба, съобщения до Вас и как са връчени, решение на съда. С тези документи посетете адвокат, който ще прецени дали и какво може да се направи.


За повече информация: http://mitkovalawyers.com | За контакти

											адв. Симеонова

адв. Симеонова

19.05.2016

Отговор: Здравейте, г-жо Йотова!
За съжаление, има и още един вариант, освен този, който е посочила колегата Миткова!
Възможно е Вашето възражение по някаква причина да не е стигнало до делото - имах такъв случай с моя клиентка - едвам я измъкнах.
(Дано пазите екземпляр с печат на съда!) В този случай, изпълнителният лист може да е издаден директно по Заповедта за изпълнение.
Наистина, трябва да проверите на място в съда, какво точно се е случило по Вашето дело.
Спокойно можете да го потърсите по първоначалния номер (от 2011г.) и там да установите постъпило ли е по делото подаденото от Вас възражение.
Ако е постъпило, по делото би следвало да има екземпляр от исковата молба, с която е образувано исково производство (то е отделен процес, под друг номер, а по онова време беше обикновено и в друг състав). Дори да не е, ако в делото има възражение, следвайте описаното от колегата Миткова - справка на "Информация" по ЕГН и после - копия на делото (най-важни са призовките - от задната страна, където се отбелязва връчването, протоколите от съдебните заседания и актовете на съда).
Ако обаче по делото го няма възражението Ви, моля НЕ ходете във Федерацията на потребителите - там оплетоха делото на моята клиентка така, че от 2009г. го разплетохме преди няколко месеца!
Съветвам Ви да си изберете адвокат, който да съдейства за правилното разрешаване на Вашия проблем!
При това, трябва да действате бързо, защото ЧСИ не си играе.

С поздрав: адв. Симеонова

гр. София, бул."Васил Левски" 72
0884 94 52 56 или 0898 20 60 91
имейл: advokatsimeonova@yahoo.comЗа повече информация: http://exlege.bg | За контакти

Популярни въпроси - Правни казуси

Виж всички въпроси

закон за собствеността на УПИ с много собственици на ид ч Живея в УПИ с няколко собственика на ид.ч . Проблемът е, че има 22% ид ч от УПИ , които са недоказани т.е няма собственик. Останалите 78 % си присвоиха... Последен отговор - 9.09.2023 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

съсобственост на парцел Гжо Чанкова, Благодаря Ви за отговора. Според Вас , независимо че собствеността на парцела не е доказана на 100%, законът за собствеността е в сила по... Последен отговор - 25.09.2023 от Кристина Найденова

1 Отговори

изкуствен водем Покрай коритото на малка полупланинска река се намира частен имот със статут друг вид гора.Въпросът е,може ли да се изкопае ,издълбае водем с площ около... Последен отговор - 16.08.2023 от Адвокат Николина Митова

1 Отговори

съсобственост на парцел Гжо Чанкова, Благодаря Ви за отговора. Според Вас , независимо че собствеността на парцела не е доказана на 100%, законът за собствеността е в сила по... Последен отговор - от

0 Отговори

съсобственост на парцел Гжо Чанкова, Благодаря Ви за отговора. Според Вас , независимо че собствеността на парцела не е доказана на 100%, законът за собствеността е в сила по... Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив