Изплащане рента за 2015/16 г.

Имах десет годишен договор за аренда който изтече м.март 2016.По настояване на аренатора
удъжихме договора до края на стопанската година 30.09.2016г.Сега при изплащане на рентата
арендатора ме " приятно изненада" като ми определи рента от 10/десет лева за 2015/16.
мотивирайки решението си, че такава сума била вписана в договора.Тъй като бях шокиран от явната му гавра, не рабрах за кой договор става дума/За този от преди 2007г., този които слючихме март 2007г. или март 2016г./.В интерес на истината дори и да е имало записано 10 лева годишна рента, аредатора изплащаше по 15,25 35 лв.а последните две години по 50 лева .Та въпроса ми е, как като за тази година арендатора изплаща по 50лв.рента на всички,
решава понеже отивам при друг арендатор/мой племенник/ да ми определя 10 лв.което е в противоречие с чл.8 от закона ЗА АРЕНДАТА
Отговори (1)
Отговор:
Арендаторът е длъжен да заплаща рента в размер, който е определен в действащия договор за аренда. Както описвате, действащият договор е сключен преди 10 години, като сте удължили срока му с анекс, но не сте променяли размера на рентата.
За контакти
Популярни въпроси - Земеделска земя
Виж всички въпроси
делба на земеделска земя Здравейте, Как се определят границите при добробволна делба на земеделска земя? Частите са над 3 дка, интересува ме собствениците ли решават как точно... Последен отговор - 20.04.2024 от адв.Галина Чанкова
2 Отговори
Европейска програма за необработваеми земеделски земи Има ли програмаза поддържанена земеделски земи, които не се обработват? Последен отговор - 26.06.2023 от Таня Китик
2 Отговори
Намиране на информация за земи Здравейте! Опитвам се да помогна на дядо с намирането на наследствените му земи. След много четене в интернет напреднахме, но стигнах до задънена улица... Последен отговор - 22.01.2023 от Адвокат Николина Митова
1 Отговори
Електрификация на земеделска земя. Здравейте, няколко парцела със статут земеделска земя и друг вид гора.Разположени между асфалтов път и речно корито на две малки полупланински... Последен отговор - от
0 Отговори
. . Последен отговор - от
0 Отговори
Задай въпрос!
Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Анкета