Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

издаване на скица ПИ

15.12.2020 - Други - 4 Отговори     (0)

с НАкт от1991г е закупен имот (скица хххх/1991). В АгВп разполагат с НА, но нямат скица. Имотът е оградено с телена мрежа голо място и е в границите на околовръстен строителен полигон.
Без скица не може да се извърши нотариална сделка, а за изработване на такава, геодезист обясни, че са нужни около 2години и 4-цифрена сума...
Възможно ли е това да е единствения начин?
Дали след време ще бъде изготвен 100% КККР служебно (без да се налага плащане от всеки собственик)?
Благодаря!

									надя василева

надя василева

Отговори (4)   

											Адвокат Николина Митова

Адвокат Николина Митова

17.12.2020

Отговор: В Агенция по вписванията съхраняват нотариалните актове, но не и скиците. Кадастрална скица можете да получите от съответната служба по места по геодезие и кадастър, като съветът ми е да подадете молба в тази връзка.


За контакти

											адв.Галина Чанкова

адв.Галина Чанкова

25.12.2020

Отговор: Здравейте госпожо Василева!
В Агенция по вписванията , когато става въпрос за София и във всички останали "Служби по вписванията" към съответния районен съд , по местонахождение на имота, когато става въпрос за страната се съхранява само нотариалния акт по извършена сделка.
Но, Вие винаги можете да се обърнете към Нотариуса, изповядал сделката, който съхранява всички представени документи по същата и да поискате копие от приложената скица, ако сте била страна по сделката.
Можете, разбира се, винаги да се обърнете и към съответната Служба по геодезия, картография и кадастър , за да поискате издаване на скица на закупения имот. Процедурата по издаване на скица значително се улеснява, когато физическото лице молител представи стара скица.
С уважение,
адв.Галина Чанкова
София, ул. Три уши, 1, етаж 3, офис 1
мобилен телефон за връзка: 0887 201 222За контакти

											Мария Божилова

Мария Божилова

13.01.2021

Отговор: Здравейте,
Във връзка с въпроса трябва да се уточни за населеното място, в което се намира имотът, дали има влязла в сила кадастрална карта и кадастрален регистър или не.При липса на влязла в сила кадастрална карта, скиците се издават от съответната община.
Поздрави
Мария Божилова
0885135387
Правна къща "ТИАМО ЛЕКС"За контакти

											адв.Галина Чанкова

адв.Галина Чанкова

17.01.2021

Отговор: Здравейте!
Допълвам отговора си от 25.12.2020 година с още една възможност за снабдяване със скица на имота, а именно - тогава когато липсва кадастър за населеното място - в този случай в Общината се съхраняват всички скици.
С уважение,
адв.ЧанковаЗа контакти

Популярни въпроси - Други

Виж всички въпроси

право на ползване Уважаеми господа, Къде и какво да подам, за да получа нотариалния акт, в който съм ползвател? Т.е. как мога да разбера какви имоти притежавам с право на... Последен отговор - 14.10.2023 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Регистриране на наемател по настоящ адрес. Синът ми е собственик на апартамент в София, но много често е извън България. Имам пълномощно да го представлявам и заявявам всякакви услуги свързани... Последен отговор - 29.10.2023 от адв.Галина Чанкова

1 Отговори

Общинско жилище Здравейте, наематели сме на общинско жилище със синът ми от 15г. След смъртта на майка ми, съм наследник на една четвърт от селска къща с четири стаи без... Последен отговор - 7.03.2024 от Адвокат Николина Митова

1 Отговори

Имате проблем с ... Задайте въпроса си тук! Последен отговор - от

0 Отговори

Общинско жилище, право на ползване Здравейте, наематели сме на общинско жилище със синът ми от 15г. След смъртта на майка ми, съм наследник на една четвърт от селска къща с четири стаи без... Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив