Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Имот по давност

15.08.2021 - Земеделска земя - 1 Отговори     (0)

Искам да закупя земеделски имот, бил е даван по пораграф 4 едно време. Сега в кадастъра пише, че няма данни за собственика. Какво означава това? Има имоти наоколо, които имат собственик, но не как да открия наследниците, за да закупя?Имотите са пустеещи, някои не са обитавани над 10 години. В близост има и общински частен имот. Мога ли него да закупя, или да ми бъде отдаден за ползване?

									Кремена

Кремена

Отговори (1)   

											адв.Галина Чанкова

адв.Галина Чанкова

15.08.2021

Отговор: Здравейте Кремена!
Земеделските земи по параграф 4 от ЗПР на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи се отнася до такива с площ от 500 до 1000 кв.м., които са били раздавани до 1989 година.
Правото на предявяване на иск за възстановяване на собствеността върху тях по чл.11, ал.2 от ЗСПЗЗ бе преклудирано още през 2007 година.
През последните години се водят предимно административни дела, заведени от ползватели и/или реститути срещу заповедите на областния управител за утвърждаване плановете на новообразуваните имоти, като в тези случаи, ползвателите най-често жалят промяна в границите на съществуващите имоти, както и по отношение на отнетите части над 600 кв.м, а реститутите претендират разликите над 600 кв.м и отреждането им в самостоятелни имоти.
Задължително, за да получите конкретна, ясна и точна информация по Вашия казус следва да направите правна консултация с адвокат на место, за да може адвокатът да се запознае с казуса и Ви отговори.
С уважение,
адв.Галина Чанкова
София, ул. Три уши, 1
телефон за връзка: 0887 201 222За контакти

Популярни въпроси - Земеделска земя

Виж всички въпроси

Рибарски водоем на земеделска земя Ще правя изкоп 2-3 декара с цел риболовен водоем, а около него "сглобяеми" микро вилички. Парцелът е земеделска земя категория 4 и е около 6-7 декара общо. Би... Последен отговор - 29.11.2022 от Адвокат Николина Митова

3 Отговори

Земеделска земя Възможно ли е да брат ми да се откаже от своя дял в моя полза от наследствени общи земи,лозя и овощни градини като ние двамата заедно с братовчеди се... Последен отговор - 10.12.2022 от адв.Галина Чанкова

1 Отговори

Намиране на информация за земи Здравейте! Опитвам се да помогна на дядо с намирането на наследствените му земи. След много четене в интернет напреднахме, но стигнах до задънена улица... Последен отговор - 22.01.2023 от Адвокат Николина Митова

1 Отговори

Сервитут Взето е решение през земя, чийто наследник съм и аз, да се прокара канализация за В и К.Общо наследниците сме 10. Но два от тях отказват да дават... Последен отговор - от

0 Отговори

. . Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив