Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Имот

21.03.2012 - Други - 1 Отговори     (0)

Не знам дали всички са прави и аз не ги разбирам или никой не иска да ме чуе. Законна и единствена наследница съм на родителите си. 92 год. баща ми оставя завещание, в което завещава целия имот на сина ми който единствен е запознат със самото завещание. Баща ми е починал 2000 през февруари. През 2002 отваря завещанието, последствият издаден е К Н акт, направена е ипотека и поради фактът, че синът ми отива на работа в чужбина оставя пълномощно на кредитора, за тези действия никой не ме е уведомил. През септември заминавам на работа в Италия отдавам имота под наем, за което имам направен договор за наем /не е заверен нотариално/. След заминаването ми имотът е продаден и препродаден 2004, а до 2005 имам право да обжалвам завещанието. Квартирантите са изхвърлени от имота, всичките ми вещи са изхвърлени на улицата, не говорим само за печки и подобни говорим за документи, мои на сина ми и на родителите ми и на фамилията. Самият наследник не е запознат с тези сделки какви права имам аз и как да постъпя?

									Веска Георгиева Иванова

Веска Георгиева Иванова

Отговори (1)   

											Десислава Щебетовска

Десислава Щебетовска

26.04.2012

Отговор: От поста Ви става ясно следното:
- от 2000г. са минали повече от десет години. Давностния срок е петгодишен и той започва да тече от датата на обявяване на завещанието. След обявяване на завещанието заветника (синът Ви) може да упражни правата си според волята на завещателя (баща Ви). Ако сте имали някакви претенции е трябвало да ги предявите в този срок.
- след като има кредитор, очевидно синът Ви е ползвал заем от банка или друга институция. Коректно ли е погасявал задълженията си? Влизал ли е в просрочия? Ипотека се учредява върху имот като имота служи за обезпечение на банката при евентуално неплащане на сумите предвидени в погасителния план. Банката съгласно договора за кредит разполага с всички нужни инструменти за да покрие риска и обезпечи предоставения заем. Има срокове в които кредитополучателя е длъжен да погасява заема. Ако условията по договора не са изпълнени от кредитополучателя, кредитодателя е в правото си да продаде и да се разпореди с имота така, че да покрие предоставения от нея заем.
-пълномощното, което е оставил синът Ви на кредитора, вероятно е предоставяло права той да се разпорежда с имота, което право кредитора е упражнил по съответния ред.
- синът Ви, ако през всичкото това време е бил в чужбина най-вероятно е получавал уведомления, писма, покани и други документи на адрес посочен от него в договора за кредит. Ако е сменил адреса си и не е уведомил банката (кредитора) за това, вината е изцяло негова.
Като заключение мога да кажа следното: опасявам се, че нищо не можете да направите.
Съвет: потърсете услугите на добър адвокат, който ще ви изясни фактите в детайли.За повече информация: http://imot.goddess.bg | За контакти

Популярни въпроси - Други

Виж всички въпроси

Регистриране на наемател по настоящ адрес. Синът ми е собственик на апартамент в София, но много често е извън България. Имам пълномощно да го представлявам и заявявам всякакви услуги свързани... Последен отговор - 29.10.2023 от адв.Галина Чанкова

1 Отговори

- - Последен отговор - от

0 Отговори

Имате проблем с ... Задайте въпроса си тук! Последен отговор - от

0 Отговори

Fast cash offer Fast cash offer sumitihomelend@gmail.com for you today at just 2% interest rate, both long and short term cash of all amounts and currencies, no collateral required. Apply now for your instant approval and transfer. contact us now (WhatsApp) number +918131851434 Mr. Damian... Последен отговор - от

0 Отговори

Общинско жилище, право на ползване Здравейте, наематели сме на общинско жилище със синът ми от 15г. След смъртта на майка ми, съм наследник на една четвърт от селска къща с четири стаи без... Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив