Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Как да правим повече сделки с недвижими имоти?

20.12.2011 - Продажба на имот - 6 Отговори     (0)

Здравейте, ако се обединим и поставим единни правила за работа, най-вероятно ще е по-добре за всички нас. Започвам с няколко, ако искате добавете и вашите!
1/-размерът на комисионната да не е по-малко от......
2/-при сделка с недв.имот да има задължително участие или на брокер или на адвокат
3/-при възлагане на поръчка за покупка или продажба на имот задължително се сключва комисионен договор,
............................................................ нататък сте вие колеги

									Виолета Петкова

Виолета Петкова Консултант
София

Отговори (6)    Коментара (1)

											Владимир Йосифов

Владимир Йосифов

20.12.2011

Отговор: Добър ден г-жо Иванова, правилата са хубаво нещо.

Предлагам да прочетете какво пише за правилата във Франция.
И аз съм писал доста, показъл съм стотици снимки и оферти.

Днес има добра статия в investor.bg : "Франция се е превърнала в една голяма „спестовна каса“, в която богаташите от страните с нововъзникващи пазарни икономики внасят част от парите си, защото системата на придобиване на недвижим имот е изключително сигурна".
---
Само в Северна Корея и Куба хората са задължени да ползват брокер при сделка с имот.
Собствеността е свещена / дори у нас / и всеки избира как да се справи.
Важно е да има ЧЕСТЕН НОТАРИУС !
---
Г-жо Иванова, Вашите три предложения не показват как да правим повече сделки, а как да спечелим от сделка с имот. Всъщност къде е въпросът ? Това не са ли предложения ?
---
Често казвам на колеги, че познаването на езика и значението на думите е важно за създаване на работеща обява.
---
Весели празници !

Владимир Йосифов,
маркетинг и реклама на имотиЗа повече информация: http://vladimirproperty.com | За контакти

											Кристина Найденова

Кристина Найденова

20.12.2011

Отговор: Здравейте колеги,
Напълно споделям идеите на г-жа Иванова. Във всички нормални богати държави има правила за сделките с имоти. В САЩ и Канада е задължително да се ползват услугите на брокер при покупко-продажби. Колегата Йосифов греши, че ползването на брокерски услуги е задължителни само в Северна Корея и Куба.
Във фейсбук има група "Клуб на брокерите на имоти", в която е публикуван част от Европейският стандарт за изискванията към услугите предоставяни от брокери на имоти. Ако този документ стане задължителен за прилагане в България, работата ни ще бъде много по-лесна и продуктивна, а клиентите ще получават качествени услуги.
Кристина НайденоваЗа повече информация: http://www.agencyevina.com | За контакти

											Ивайло Скулев

Ивайло Скулев

21.12.2011

Отговор: Трябва да има орган,който да следи стриктно изпълнението и прилагането на правила наложени от него,както и санкции за тези които не ги изпълняват.За съжаление нашата професия е доста набедена от псевдо брокери и е време да се вземат мерки .Ясни и точни правила за всички!!!


За контакти

											Кристина Найденова

Кристина Найденова

22.12.2011

Отговор: Съгласна съм с колегата Скулев. правила могат да се наложат само със закон, а спазването им може да се следи от съответното министерство /например МРРБ/ или професионална организация. Много професии - лекари, зъболекари, адвокати, нотариуси, строителни инженери, архитекти, оценители и др. успяха да си създадат браншови организации, които да защитават техните интереси и да гарантират качеството на услугите, които предлагат, само брокерите на имоти на можем да се организираме.


За контакти

											Виолета Петкова

Виолета Петкова

22.12.2011

Коментар: Здравейте отново.Искам да утончня, че в повечето развити(икономически)страни има правила за сделките с имоти.Т.е. там са стигнали до извода , че с ясни правила е по-добре.Няма да уточнявам в кои страни има и къде няма , защото, който се интересува може да провери.Но съм 100% сигурна, че наличието на правила за работа -свързани с определени задължения и отговорности, ще доведат до повишаване на броя сделки с имоти извършвани чрез посредници.Поради два факта- от пазара ще отпаднат тези които не работят коректно и същевременно ще порасне доверието към останалите. Мисля, че сега е ясно какво имам впредвид за увеличаването на броя сделки.Поздрави на всички и весели празници


За контакти

											Владимир Йосифов

Владимир Йосифов

22.12.2011

Отговор: investor.bg: България влезе в топ 5 на най-лошите пазари на имоти за британците
Цените на имотите в България, която е била „новата Испания“ за британските инвеститори, сега са „в свободно падане", констатират от Colordarcy |
---
Колеги, не съм против правила в бранша, а против правила за нас преди да има правила за клиентите ни.

Пазарът на имоти в България е проблемен !

Не брокерите и агенциите са проблема !

Държавата - Политиците трябва да положат усилия да въдворят ред и сигурност за всеки, който иска да купи имот в България.
Да има ред и правила за наемателите.


За повече информация: http://www.investor.bg/news/article/127946/122.html | За контакти

											Кристина Найденова

Кристина Найденова

23.12.2011

Отговор: Моето мнение е, че трябва да има не просто някакви си правила, а регулиране на дейността на брокерите и пазара на имоти. Това включва правила за работа на агенции, правила за работа на брокерите, правила за отношенията между агенциите, правила за отношения между брокерите, т.е. добри търговски практики, правила за отношенията между агенциите и клиентите и между брокерите и клиентите.
Имиджа на нашата професия е толкова лош, че според статистиката, 90 % от искащите да продадат и от търсещите да купят не биха ползвали услугите на посредник. Процентът е стряскащо висок.
Весели празници.За контакти

Популярни въпроси - Продажба на имот

Виж всички въпроси

продажба на наследствен апартамент наследяваме апартамент от леля и калеко които са бездетни. Калеко ми почина преди 22 години, леля ми 2017. Леля ми има дама братя които са починали, ние... Последен отговор - 14.07.2018 от адв. Симеонова

4 Отговори

Къща на общинска земя Здравейте, Наследник съм на къща, която е на общинска земя и пише с отстъпено право на строеж. На тази земя има две отделни къщи с общ двор, другата къща... Последен отговор - 24.07.2018 от Адвокат Николина Митова

3 Отговори

продажба на автомобил с българска регистрация в Италия Здравейте, моля Ви за информация за процедурата, която да се следва при продажба на автомобил с Български регистрационни номера (София) в Италия.... Последен отговор - 8.07.2018 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

продажба на имот здравейте искаме да продадем етаж от къща до вчера имота беше в дело за делба вече има решение което не подлежи на обжалване и от двете страни за етажа... Последен отговор - 1.07.2018 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Продажба на апартамент с възбрана на чужда идеална част земя Задайте въпроса си тук!Добър ден. При подготовка на документи за продажба на апартамент, установихме че НАП е наложило възбрана на съседен апартамент... Последен отговор - 7.07.2018 от адвокат Димитър Петков

1 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив