Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Потребителски Кредит

17.12.2011 - Кредити - 2 Отговори     (0)

Може ли банката да запорира мои сметки като съдлъжник на лице, което не е плащало дълго време по своя кредит, след като кредитополучателят има на свое име недвижимо имущество. Не би ли трябвало банката първо него да запорира и да го обяви за продан и чак тогава да се обърне към съдлъжника.

									Евтимова

Евтимова

Отговори (2)   

											инж. Петър Петров

инж. Петър Петров

17.12.2011

Отговор: Здравейте г-жа Евтимова, в България всичко може. Много по-лесно е да Ви запорират реални пари, които имате, отколкото недвижимо имущество. Нали знаете, че банките се интересуват от пари. Още повече Вашите пари са в банката, докато имуществото не е там.
С пожелание за весели коледни празници.



За повече информация: http://aivimoti.com | За контакти

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

18.12.2011

Отговор: В случая сте солидарни длъжници. Като такива трябва да фигурирате и в изпълнителния лист, въз основа на който е образувано изпълнителното дело и са наложени запори. Главният длъжник и поръчителят са солидарни длъжници и кредиторът може да търси изпълнение на целия дълг от когото и да е от тях.
Когато кредиторът образува изпълнителното дело посочва и начините на изпълнение, които предпочита. В случая, кредиторът /банката/ е преценил, че ще запорира Ваши сметки.
Можете да платите сумите и после да образувате дело срещу другия длъжник за връщане на платеното от Вас.



За повече информация: http://www.mitkovalawyers.com | За контакти

Популярни въпроси - Кредити

Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив