Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Дворно място

01.09.2014 - Други - 2 Отговори     (0)

Здравейте, моят въпрос е за покупка на дворно място. Къщата е построена върху общинска земя, но имаме проблем с ползването на дворното място. Комшиите го застрояват и за нас не остава почти никакво дворно място за ползване. От град Пловдив съм, кв. Прослав. Мога ли да си купя дворно място и каква горе-долу е цената му?

									Ина Ръжева

Ина Ръжева

Отговори (2)    Коментара (2)

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

01.09.2014

Отговор: Щом земята е общинска и съседите Ви застрояват, значи имат учредено право на строеж от общината. По принцип, собственикът на законно построена сграда върху общинска земя, има право да я купи без търг. Цената се определя от независим оценител.


За повече информация: http://mitkovalawyers.com | За контакти

											Ина Ръжева

Ина Ръжева

01.09.2014

Коментар: не,нямат учредено право на строеж! Затова си мисля,че трябва да се обърнем към общината или към адвокат.


За контакти

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

01.09.2014

Отговор: На мен не ми стана ясно - в едно дворно място е Вашата къща, както и съседите Ви? И те строят в същото това дворно място, което е общинско?


За повече информация: http://mitkovalawyers.com | За контакти

											Ина Ръжева

Ина Ръжева

01.09.2014

Коментар: Къщата е построена на общинско място и остатъка от двора е общински,това значи,че няма начин да се раздели,в смисъл води се общ;до колкото разбрах,ако искаме можем да си закупим една трета от двора,живеем 3 семейства на 3 отделни етажа.


За контакти

Популярни въпроси - Други

Виж всички въпроси

Разминаване в квадратури Въпросът ми е следния: родителите ми имат къща с дворно място близо до София /с влязла кадастрална карта края на 2021 година/и искат да дарят този имот на... Последен отговор - 20.04.2023 от адвокат Милена Миткова

3 Отговори

право на ползване Уважаеми господа, Къде и какво да подам, за да получа нотариалния акт, в който съм ползвател? Т.е. как мога да разбера какви имоти притежавам с право на... Последен отговор - 14.10.2023 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Регистриране на наемател по настоящ адрес. Синът ми е собственик на апартамент в София, но много често е извън България. Имам пълномощно да го представлявам и заявявам всякакви услуги свързани... Последен отговор - 29.10.2023 от адв.Галина Чанкова

1 Отговори

- - Последен отговор - от

0 Отговори

Имате проблем с ... Задайте въпроса си тук! Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив