Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Двор, който е съсобственост на три семейства в триетажна къща- мои роднини!Аз съм единия съсобствени

10.06.2022 - Правни казуси - 2 Отговори     (0)

Живеещите на третия етаж роднини си правят постройки на общия двор без съгласието на родителите ми, а сега и без моето съгласие; Те неведнъж са ми казвали, че ще си поставят, където искат, каквото поискат!Полицията ми е казвала да не ги сезирам вече по въпроси за имот, от общината само има предписание да подреждат- всъщност трябва да го потърся предписанието! Всъщност нещата са същите както преди ! На 23 май тази година беше откършен клон на смокинята в двора и от общината получих електронно писмо, че мога да премахна клона само със съгласие на роднините!А, на 8 май тази година ми се обадиха от общината и казаха, че моите роднини щели да се обадят на 112 и съответно общината да ми напише Акт ако премахна откършения клон и оформя короната на дървото и ..имали право да си подреждат в двора и избените помещения каквото искат, където искат...

									София Църцева

София Църцева

Отговори (2)   

											адв. Симеонова

адв. Симеонова

10.06.2022

Отговор: Уважаема г-жо Църева!

Писах Ви в другия Ви въпрос, но има още нещо - не се обръщайте към полицията повече. Те действително не могат да направят много... Но, ако Ви пристенява нахвърлянето на гуми и други огнеопасни предмети, може да се обадите в пожарната. ;)
Иначе общината е органът, който би могъл да Ви съдейства. Ако иска. Не е задължен.
А за клона - по принцип не се иска съгласие на съсобственик, освен ако това е специално включено в наредбата за Вашата община.

Здрави нерви и сили Ви пожелавам!

С поздрав: адв. Симеонова
0884945256За повече информация: http://exlege.bg | За контакти

											адв.Галина Чанкова

адв.Галина Чанкова

12.06.2022

Отговор: Здравейте госпожо Църцева!
От написаното може да се направи извод, че става въпрос за дворно място, което най-вероятно е неподеляемо между трима съсобственика и жилищна сграда на три етажа, като всеки етаж принадлежи на отделно семейство.
Имате право на защита и трябва да я ползвате.
Ако считате, че дворното място е поделяемо - тогава заведете делба и по съдебен ред, ще бъде разделено дворното място и сградата и така всеки ще ползва неговото място и етаж.
Ако считате, че дворното място е неподеляемо, респективно продължавате да сте в съсобственост и по отношение на дворното място и по отношение на сградата - няма пречка отново да се направи делба , може и по доброволен ред, съгласно която ще узаконите всеки етаж на кой съсобственик остава, а по отношение на дворното място ще направите разделение / не делба/, за да стане ясно кой, коя част ще ползва.
С уважение,
адв. Галина Чанкова
София, ул. Три уши, 1
телефон за връзка: 0887 201 222За контакти

Популярни въпроси - Правни казуси

Виж всички въпроси

Трудов стаж и клас прослужено време Здравейте! Оказва се,че в една администрация служител с 1 година стаж и служител с 30 години стаж и с по-висока квалификация на еднакви длъжности са с... Последен отговор - 28.01.2023 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Сутеренна стая Имам сутеренна стая ,която по нотариален акт е избено помещение.Към нея съм изградил баня с тоалетна.Общо 4 са съкооператорите в сградата.Как мога да си... Последен отговор - 25.01.2023 от адвокат Милена Миткова

2 Отговори

Клас прослужено време в администрация Задайте въпроса си тук! Последен отговор - от

0 Отговори

Заплата и клас прослужено време Задайте въпроса си тук! Последен отговор - от

0 Отговори

Заплата и професионален опит Задайте въпроса си тук! Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив