Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Документи за собственост на земеделски земи

16.09.2014 - Земеделска земя - 1 Отговори     (0)

Здравейте,
Родителите ми са наследили зем. земи, възстановени на техните бащи.
Оказва се, че и при двамата съществуват проблеми с документите за собственост:
- при баща ми - договор за доброволна делба със сестра му (ксерокс копие). Липсва оригиналът на документа. Договорът е вписан от АВ, в регистрите на ОСЗ имотите са заведени съгласно него.
- при майка ми - проблемите са повече. ПК издава решение с допусната и коригирана с химикал правописна грешка при изписване собственото име на дядо. Междувременно майка ми се сдобива с НА (невписан от АВ) с допусната нова грешка - фамилно име, което съгласно действащите тогава правила тя никога не е носила. В регистрите на ОСЗ имотите се водят на сгрешеното име на дядо.
Търся вашата помощ за отстраняване на изброените проблеми поради усложненото здравословно състояние на двамата и отдалечността на имотите от постоянния им адрес.
Благодаря.

									mimi

mimi

Отговори (1)   

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

17.09.2014

Отговор: За баща Ви - препис може да вземе от Службата по вписвания. Преписът е копие, но със заверка и печат, има силата на оригинала.
За майка Ви - удостоверение за идентичност на имена на дядо Ви. Че лицето с име по лична карта и лицето в решението на ПК са едно и също лице.
Всички нотариални актове се вписват. Ако този, на майка Ви не е вписан, обърнете се към нотариуса, който го е съставил. Сбърканото й име, може да се поправи с нов акт за поправка или отново с удостоверение за идентичност на имена.За повече информация: http://mitkovalawyers.com | За контакти

Популярни въпроси - Земеделска земя

Виж всички въпроси

Европейска програма за необработваеми земеделски земи Има ли програмаза поддържанена земеделски земи, които не се обработват? Последен отговор - 26.06.2023 от Таня Китик

2 Отговори

делба на земеделска земя Здравейте, Как се определят границите при добробволна делба на земеделска земя? Частите са над 3 дка, интересува ме собствениците ли решават как точно... Последен отговор - 20.04.2024 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Електрификация на земеделска земя. Здравейте, няколко парцела със статут земеделска земя и друг вид гора.Разположени между асфалтов път и речно корито на две малки полупланински... Последен отговор - от

0 Отговори

. . Последен отговор - от

0 Отговори

За триене!!! ...... Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив