Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Документи за сключване на брак с чужденец в София

28.04.2014 - Други - 1 Отговори     (0)

Дъщеря ни е на 37 години и през целия си живот живее в Канада, но има българско гражданство с небходимите документи – ЕГН, кръщелно свидетелство, лична карта. Тази година ще се омъжва. Младоженникът е канадец, но биха искали да сключак брак в София, където имаме много роднини. Бихме желали да знаем какви документи ще са необхидими, къде трябва да се превеждат, заверяват и т.н. Освен това, те ще бъдат в София за около 4-5 дена, но ние ще бъдем там предварително и бихме могли да подготвим нещата.

									Svetla Dolaptchieva

Svetla Dolaptchieva

Отговори (1)   

											Таня Китик

Таня Китик

29.04.2014

Отговор: За сключване на граждански брак с чужд гражданин са Ви необходими: 1. Копие от документа за самоличност на чуждия гражданин ( международен паспорт) - преведен на български език; 2. Официален документ от властите на съответната страна, от който да са видни имената на лицето, пол, дата на раждане, място на раждане и семейно положение (семейното положение трябва да е такова, че да позволява сключването на граждански брак според българското законодателство). Този документ следва да е преведен и легализиран; 3. Медицинско свидетелство за брак на двете лица, които ще встъпват в брак, издадени в България; 4. Копие на личната карта на българския гражданин; 5. Данните на свидетелите (трите имена и ЕГН) 6. Плащане на съответната такса (около 50 лева).
Превод и легализация на документите на чуждия гражданин могат да се извършат в БГ или в консулство (или посолството на България в Канада), като за да извършвате тези действия от негово име в България трябва да имате нотариално заверено пълномощно.
След като младоженците ще са само няколко дни в България най-добре е чуждия гражданин да извърши превода и легализацията на първите два документа в Канада (както казах в консулството или посолството ни) и да Ви ги изпрати тук. За медицинското свидетелство за граждански брак - посетете личния си лекар и той ще Ви каже какви са вариантите.
Добре е да посетите лицето по гражданското състояние за да си запазите по-навреме дата.
При въпроси не се колебайте да ни пишете.
И честито от целия ни екип :)За контакти

Популярни въпроси - Други

Виж всички въпроси

Разминаване в квадратури Въпросът ми е следния: родителите ми имат къща с дворно място близо до София /с влязла кадастрална карта края на 2021 година/и искат да дарят този имот на... Последен отговор - 20.04.2023 от адвокат Милена Миткова

3 Отговори

право на ползване Уважаеми господа, Къде и какво да подам, за да получа нотариалния акт, в който съм ползвател? Т.е. как мога да разбера какви имоти притежавам с право на... Последен отговор - 14.10.2023 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Регистриране на наемател по настоящ адрес. Синът ми е собственик на апартамент в София, но много често е извън България. Имам пълномощно да го представлявам и заявявам всякакви услуги свързани... Последен отговор - 29.10.2023 от адв.Галина Чанкова

1 Отговори

- - Последен отговор - от

0 Отговори

Имате проблем с ... Задайте въпроса си тук! Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив