Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

договор за аренда

21.10.2016 - Земеделска земя - 1 Отговори     (0)

Здравейте, имам наследствена земя за която е сключен договор за аренда от друг съсобственик.,с който не сме в добри отношения. и досега той е взимал рентата за цялата земя.Нямам копие от договорът и не зная кога и за колко време е сключен.Мога ли да се присъединя как този договор по някакъв начин законно. Знам кой е арендаторът ,на него съм дала удостоверение за наследници, скици,решение и той ме увери ,че от догодина щял и на мен да плаща рента, но всичко е просто на думи. .Моля за информация какво трябва да направя. Благодаря предварително .

									станка попова

станка попова Друго

Отговори (1)   

											адв. Симеонова

адв. Симеонова

21.10.2016

Отговор: Здравейте, г-жо Попова!

Вие имате право да получавате Вашия дял от арендното плащане, включително за изминалите три години (останалите са погасени по давност - имате право на тях, но не може да бъдат събирани принудително). За минало време следва да си ги потърсите от съсобственика.
За в бъдеще - от арендатора.
Най-простият вариант да си осигурите плащането на Ваше име е да сключите споразумение или анекс с арендатора, в което да се уточнява, че Вие лично ще си получавате арендното плащане за Вашия дял от земите, или ще посочите банкова сметка..
Ако той откаже, пратете му нотариална покана от тази стопанска година да плаща вече на Вас, като посочите банкова сметка.

Успех!

С поздрав: адв. Симеонова
Sofia, Vasil Levski boulevard 72
0898 20 60 91
0884 94 52 56За повече информация: http://exlege.bg | За контакти

Популярни въпроси - Земеделска земя

Виж всички въпроси

Европейска програма за необработваеми земеделски земи Има ли програмаза поддържанена земеделски земи, които не се обработват? Последен отговор - 26.06.2023 от Таня Китик

2 Отговори

делба на земеделска земя Здравейте, Как се определят границите при добробволна делба на земеделска земя? Частите са над 3 дка, интересува ме собствениците ли решават как точно... Последен отговор - 20.04.2024 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Електрификация на земеделска земя. Здравейте, няколко парцела със статут земеделска земя и друг вид гора.Разположени между асфалтов път и речно корито на две малки полупланински... Последен отговор - от

0 Отговори

. . Последен отговор - от

0 Отговори

За триене!!! ...... Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив