Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Делба на земеделска земя

06.07.2012 - Земеделска земя - 2 Отговори     (0)

Здравейте,
При делба на з. земя остава един парцел от 3400м, който трябва да се раздели1200м за майка ми и 2200м за братовчеда ми,който наследява вуйчо ми който е починал, тъй като по закон нивата не може да се раздели на по-малко от 3000м при изповядване на сделката пред нотариуса, майка ми никъде не е записана като съсобственик, а цялата нива е записана на братовчеда ми. От тогава са изминали 10 години,към днешна дата искаме да поправим грешката но братовчеда отказва да стане съсобственик със майка ми.Моля посъветвайте ни какво може да направим.

									Mладенов

Mладенов

Отговори (2)    Коментара (1)

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

06.07.2012

Отговор: Не знам какво имате предвид под "сделка", но ако при нотариуса сте заверявали договор за делба и в тази делба не участват всички наследници-съсобственици, делбата е нищожна. Можете да я оспорвате в съда, няма давностен срок. Ако обаче е продажба, няма какво да направите.


За повече информация: http:/mitkovalawyers.com | За контакти

											Mладенов

Mладенов

08.07.2012

Коментар: kакво трябва да направя за анулиране на делбата/ не е чрез продажба/,ще ми трябва ли адвокат и какъв е срока за процедурата?


За контакти

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

09.07.2012

Отговор: Както вече съм написала, за обявяване на нищожност няма срок. Необходимо е да се образува съдебно дело. От което пък следва, че е по-добре да ангажирате адвокат, отколкото сам да се борите и да рискувате да загубите. Което ще доведе, както до загуба на внесените държавни такси, така и до това, че най-вероятно ще Ви осъдят да платите разноските по делото, вкл. и за адвокат, на противната страна.


За повече информация: http://mitkovalawyers.com | За контакти

Популярни въпроси - Земеделска земя

Виж всички въпроси

Европейска програма за необработваеми земеделски земи Има ли програмаза поддържанена земеделски земи, които не се обработват? Последен отговор - 26.06.2023 от Таня Китик

2 Отговори

делба на земеделска земя Здравейте, Как се определят границите при добробволна делба на земеделска земя? Частите са над 3 дка, интересува ме собствениците ли решават как точно... Последен отговор - 20.04.2024 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Електрификация на земеделска земя. Здравейте, няколко парцела със статут земеделска земя и друг вид гора.Разположени между асфалтов път и речно корито на две малки полупланински... Последен отговор - от

0 Отговори

. . Последен отговор - от

0 Отговори

За триене!!! ...... Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив