Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Делба на имот

02.08.2014 - Правни казуси - 2 Отговори     (0)

Здравейте!
Собственик съм на 1/2 от студио, има още двама собственици - по 1/4 част. Същото е закупено през 2010 година, изготвени 3 бр. нотариални актове.
Единият от собствениците с 1/4 идеална част от имота самооправно сменя единия от трите патрона на входната врата, с което аз нямам достъп в продължение на почти 3 години.
Същият прави ремонти, т.е. довършителни работи /студиото е закупено по БДС/ без мое съгласие, същевременно той не желае да се пристъпи към делба.
След подадена жалба до полиция и образувано производство, преди седмица получих ключ и имам достъп до студиото, но ремонтите продължават.
Въпросът ми е, моля, той има ли законно право да се извършват ремонти, въпреки моето несъгласие и как трябва да процедирам, за да се стигне до подялба?
Благодаря!

									Ангелина

Ангелина

Отговори (2)    Коментара (1)

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

04.08.2014

Отговор: Той има право на ремонти, но тъй като са без Ваше съгласие, няма да ги плащате, съобразно дела си. Съдебна делба се започва с молба до съда. Тъй като имотът е неподеляем, ще бъде изнесен на публична продан, на която можете да участвате и Вие. Няма пречка и в хода на съдебната делба, да се споразумеете кой на кого да изплати дела.


За повече информация: http://mitkovalawyers.com | За контакти

											Ангелина

Ангелина

04.08.2014

Коментар: Несъгласието от моя страна не е документирано , коментирано е само на среща с адвокатите на двете страни , но може утре да отрекат ? Благодаря Ви за отговора ! Освен това факта , че аз притежавам 1/2 от имота , не следва ли да има съдебно решение , с което да ми бъде предоставено на мен , т.е. да изплатя идеалните части на другите двама съсобственици ?


За контакти

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

04.08.2014

Отговор: Не, не следва. Това може да стане, само ако така се споразумеете. Ако не, както вече казах, имотът отива на продан. Поставянето в дял няма връзка с притежаваната част.


За повече информация: http://mitkovalawyers.com | За контакти

Популярни въпроси - Правни казуси

Виж всички въпроси

Изграждане частичен навес на паркоместа. Здравейте, интересува ме какви разрешителни и други документи са ми необходими за направя частичен навес на собствени паркоместа? Местата с 2 и 2/3 от... Последен отговор - 17.03.2024 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

разделяне на имот Собственик съм на къща в село като 1/2 част съм придобила от завещание, а другата 1/2 част чрез дарение. Сега искам да разделя имота на две части - частта с... Последен отговор - 12.04.2024 от адвокат Милена Миткова

1 Отговори

Закон за наследство? ДВ, бр. 60 от 1992 - Моля за по-подробно обяснение, в частта ако няма 10 години от сключен брак. Благодаря! Последен отговор - 19.03.2024 от Адвокат Николина Митова

1 Отговори

Премествяем обект в свлачищна зона Здравейте, предвид, че строителството в свлачищни зони без канализация е забранено, бих искал да попитам дали е възможно да се постави малък... Последен отговор - 30.03.2024 от адв.Галина Чанкова

1 Отговори

Изграждане частичен навес на паркомясто. Здравейте, интересува ме какви разрешителни и други документи са ми необходими за направя частичен навес на собствени паркоместа? Местата с 2 и 2/3 от... Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив