Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Бивш наметал се опитва да присвои имот

26.01.2019 - Правни казуси - 1 Отговори     (0)

Имотът е лозе-градина, което е декар по НА, а по кадастър около 1 400кв.м. В момента наемателят не се грижи за имота, който е изоставен и съсипан. Договорът за наем е бил 10 години и годините са минали. Но по някакъв странен начин, името му фигурира в кадастъра, и на въпроса на служителите, как става това, отговор не ми се дава.Бившият наемател плаща данъци успоредно с нас в данъчното. Въпросът ми е, с плащането на данъците на данък, това не е ли договор между общината и наемателят зад гърба на собствениците, с цел узаконяване на имота на чуждо име. Към каква инстанция да се обърнем?

									Доча Иванова

Доча Иванова

Отговори (1)   

											адв.Галина Чанкова

адв.Галина Чанкова

26.01.2019

Отговор: Здравейте госпожо Иванова!
Когато има сключен валиден договор за наем, няма законова причина наемателят да придобие по давност имота, независимо от факта, че го владее и ползва.
Важното в случая е, колко години след изтичане на договора за наем , наемателят продължава да го владее, но Вие не сте посочили.
Така, или иначе, има само един път, чрез който можете да защитите правата си и това е съдебният ред, като се заведе исково производство за установителен иск, или ревандикационен иск в този Районен съд, по местонахождението на имота.
Задължително трябва да се обърнете към адвокат, който да се запознае с всички факти и доказателства и да мотивира исковата Ви молба.
Успех Ви желая!
С уважение,
адв.Чанкова
София, ул. Три уши, 1, етаж 3, офис 1
телефон 0887 201 222За контакти

Популярни въпроси - Правни казуси

Виж всички въпроси

Сутеренна стая Имам сутеренна стая ,която по нотариален акт е избено помещение.Към нея съм изградил баня с тоалетна.Общо 4 са съкооператорите в сградата.Как мога да си... Последен отговор - 25.01.2023 от адвокат Милена Миткова

2 Отговори

Трудов стаж и клас прослужено време Здравейте! Оказва се,че в една администрация служител с 1 година стаж и служител с 30 години стаж и с по-висока квалификация на еднакви длъжности са с... Последен отговор - 25.01.2023 от Адвокат Николина Митова

1 Отговори

Клас прослужено време в администрация Задайте въпроса си тук! Последен отговор - от

0 Отговори

Заплата и клас прослужено време Задайте въпроса си тук! Последен отговор - от

0 Отговори

Заплата и професионален опит Задайте въпроса си тук! Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив