Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Данъци при продажба на земеделски земи

13.12.2014 - Земеделска земя - 3 Отговори     (0)

Продаваме зем.земи.Наследени са от съпруга ми,от неговата баба,за съжаление и двамата са покоѝници.За земите научихме миналата година.Какъв е размера на данъка,коѝто дължим при продажбата?А можем ли да ги продадем с решението от поземлената комисия без да правим нотариален акт преди продажбата?

									Теодора

Теодора

Отговори (3)    Коментара (2)

											Таня Китик

Таня Китик

13.12.2014

Отговор: Да, можете да ги продадете с Решението от поземлена комисия. Но при продажбата трябва да присъстват всички наследници съгласно удостоверението за наследници издадено на името на бабата на съпруга Ви. И така, както поставяте въпросът няма да дължите данък при продажбата на земите.


За контакти

											Теодора

Теодора

15.12.2014

Коментар: Благодаря за бързия отговор!Ще си позволя да уточня.Бабата е починала преди 24 год.,маѝката на съпруга ми/неѝна дъщеря/почина преди 18год.,а съпруга ми преди 4.


За контакти

											Таня Китик

Таня Китик

15.12.2014

Отговор: След тези уточнения от Ваша страна мога да кажа със сигурност, че не дължите данък при продажбата на земеделските земи.


За контакти

											Теодора

Теодора

15.12.2014

Коментар: Благодаря!Пожелавам ви весели празници!


За контакти

											Таня Китик

Таня Китик

15.12.2014

Отговор: Благодаря Ви, госпожо! Весело посрещане на предстоящите празници и от мен.


За контакти

Популярни въпроси - Земеделска земя

Виж всички въпроси

земеделска земя Здравейте! Имам земеделска земя. Становището на общината е за строеж на вилно строителство! Аз не искам да си строя вила, а жилище за жилищно... Последен отговор - 29.10.2023 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

статут на зем земя. Здравейте,земеделска земя със статут 5 и 10 категория изоставени ниви и два парцела друг вид недървопроизводителна гора.Въпрос;Необходими ли са... Последен отговор - 26.06.2023 от Таня Китик

1 Отговори

Къмпинг - изисквания? Здрвейте, разполагам с парцел - земеделска земя. Идеята ми е да направя нещо като къмпинг, като изградя палатки и други помещения, които ще са без... Последен отговор - 30.08.2023 от Кристина Найденова

1 Отговори

За триене!!! ...... Последен отговор - от

0 Отговори

. . Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив