Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Май 17, 2013

Когато приключи строителството на зданието, издигащо се на височина от 388-метра в небето над австралийския град Мелбърн, то ще бъде най-високата сграда в южното полукълбо. Наскоро многообещаващата сграда получи и своето официално одобрение от проектантите в администрацията на град Мелбърн, Австралия.
 
През март властите на австралийския щат Виктория дадоха зелена светлина за Australia 108, проектирана от местното архитектурно бюро Fender Katsaladis. Сградата ще бъде разположена в района Southbank, само на няколко пресечки от друг техен небостъргачи - 297-метровата Eureka Tower.

Освен жилищна сграда, със 108 етажа апартаменти, на своите горните етажи, Australia 108 ще помещава луксозен хотел, няколко ресторанта и бара, плюс пазар за храни и кафе близо до нивото на земята.

Градския съвет на Мелбърн първоначално се противопоставя на проекта, опасявайки се, че 108-етажна сграда би хвърлила сянка върху мемориален паметник за войната, който се издига наблизо. През март обаче, строителния министър Matthew Guy заяви, че проектът вече е получил одобрение от попечителите на мемориалния паметник и напълно изпълнява всички условия на градското планиране.  

Australia 108 се очаква да бъде завършен през 2018 г., но вероятно няма да успее да запази прозвището си „най-висока на южното полукълбо“ за дълго, тъй като още по-висок небостъргач е планиран да бъде завършен в Южна Африка през същата година - 447-метровата Centurion-Symbio City Tower в Tshwane.
 
Десетте най-високи небостъргачи, планирани за пускане през 2013 г. включват 383-метрова кула в североизточната част на Китай и комплекса на Foster + Partners в Абу Даби.  


Източник: www.1kam1.com

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив