Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Статии

Добави коментар

Мар 21, 2013

Коментари: 1

Разбирателството между съседите е жизненоважно за успешното съжителство на много хора в един жилищен блок. За жалост често се случва да възникват конфликтни отношения, породени например от прекомерно вдигане на шум, наличие на домашни любимци и др.

Отношенията между живущите в една сграда нерядко се изострят и заради проблеми с течове и наводняване от съседите. Важно е хората да умеят намират правилните и законни методи за разрешение на подобни проблеми.

Адвокат Милена Миткова съветва потърпевшите, в случай на теч, нанасящ щети, да се извършат огледи в присъствието на независим строителен специалист, както и на домоуправителя. Огледите трябва да обхващат и двете засегнати жилища. Целта е първо да се определят щетите по имота на потърпевшия, а след това да се установи и причината за самия теч.

Специалистът препоръчва съседът, причинител на наводняването, да бъде поканен в десетдневен срок да отстрани причините за повредата в своя имот чрез неотложен ремонт. Освен това той трябва да извърши ремонт на другото жилище за своя сметка. Ако всичко това не се случи, следва продължаване на спора в съда.

Mоже да се заведе и частен иск в съда, при положение, че разбирателство по друг начин е невъзможно, напомня брокер Владимир Йосифов. Експертът посочва, че може да се потърси съдействие от другите съседи, които да станат свидетели на щетите и да подпишат клетвена декларация. Снимков или видео материал също може да послужи като доказателство.

Брокер Мария Гавраилова съветва след ремонта на имота, той да бъде застрахован срещу природни бедствия и щети, нанесени от съседи. При повторен случай на наводняване, застрахователите правят оценка на щетите и събират по определен ред сумите от виновните за пораженията.

 
 

Добави коментар

 

Коментари: (1)

Отговор на коментар в Pariteni.bg : Ако съседите отгоре ме наводнят кой да плаща ? ТЕ са оставили пералнята да работи без да има човек в дома им . ТЕ трябва да отстранят повреда, която влошава качеството ми на живот ! Това е България . СПИРА и тока, и водата, което създава много проблеми . --- Преди няколко дни завърших ремонта на банята в апартамент, който управлявам. Собственикът е в чужбина. Съседите се оплакаха, че в банята им капе и се наложи да извикам майстор, който да разбие пода и да открие къде е проблема . ЧАК след три разбивания на плочата в банята се откри проблема. Освен ,че беше скъпо, трудността е от това, че и в горния, и в долния апартамент има наематели . Представете си какви проблеми бихте имали АКО съседите Ви не искат да направят ремонт и наемателите Ви напуснат защото им тече тавана . КОШМАР !!! Благодаря на наемателите за разбирането ! Местоположението е ключово в такива случаи Хората видяха, че съм осигурил добър майстор и ще отстраним капките преди да са направили беля . Застрахователните компании поемат част от проблемите и е редно да търсят парите си от ВИНОВНИТЕ за наводнението ! Силен Застрахователен пазар би накарал Съдебната система да заработи . Собствеността носи повече задължения отколкото права, затова цените на добрите имоти се качват . Така се постига баланс между приходите и ядовете, които преживявате като собственик . Владимир Йосифов, БРЯГ ИМОТИ

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив