Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Дек 21, 2012

Архитектурно бюро Nicholas Hare Architects било назначени от Кралската опера и балет още през 2007 г. за проектирането на нов цех за производство на конструкции и декори с местоположение Purfleet, Есекс, Великобритания. За строителен инженер на проекта е ангажирана фирмата Arup.

 
Наречен Bob and Tamar Manoukian Production Workshop, цехът, разполагащ се на площ от 4,300 кв.м., помещава специален екип от артисти и занаятчии, които създават най-известните в света реквизит за продукциите на Кралската опера и балет.
 
Новата сграда подслонява голямо художествено ателие за вертикални и хоризонтали сценични декори, дърводелско ателие, работилница за метали, както и офис площи. Огромната застроена площ на комплекса е достатъчно голяма, за да побере няколко декора на Кралската опера и балет наведнъж.
 
Сводестата форма на сградата е предназначена да позволява на сглобените декори да се виждат, точно така, както ако са на сцената. Тази опция се допълва и от постоянното осветление от тавана, инсталирано между дълбоките нарези на подпорната конструкция на покрива, осигуряващи равномерно количество дневна светлина с намалени отблясъци.
 
Структурата на сградата включва няколко енергийни ефективни функции, включително "жив покрив" покрит с растящи растения тлъстига, предназначени да осигуряват изолация. Сградата е проектирана да съхранява и употребява дъждовната вода и има геотермално отопление, осигурено от 100-метров сондаж в земното ядро.
 
Сградата, която има силно присъствие в района, отвори врати през януари 2011 година и вече е удостоена с редица престижни архитектурни отличия. Bob and Tamar Manoukian Production Workshop бе в списъка за наградата New London Architecture Award през 2011 г. Производственият кампус спечели награда от Кралския институт на британските архитекти RIBA за „Дух на изобретателност“ като признание за своята впечатляваща архитектура.
 
"Цехът надмина всички наши очаквания като работното място и е обект на завист от други оперни театри по цял свят. Той напълно преобразен начина, по който ние изграждаме и рисуваме нашите декори", споделят от управата на Кралската опера и балет.
 
 
Източник: www.1kam1.com
 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Тагове

кралската

  

опера

  

tamar

  

workshop

  

цехът

  

площ

  

балет

  

ателие

  

няколко

  

сградата

  

декори

  

2011

  

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив