Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Юни 13, 2013

Кметът на община Бургас Димитър Николов и генералният директор на Научно-производствено обединение "Мостовик" Олег Шишов подписаха концесионния договор за изграждане и експлоатация на парк "Океанариум", съобщи Община Бургас. Кметът на града посочи, че вече е внесена финансовата гаранция, а в концесионния договор са заложени сериозни условия за изпълнение, одобрени и гласувани от Общинския съвет. Фирмата е готова с техническия проект за атракционите и са направени пробите на територията, където ще е разположен паркът - Парк "Езеро". Кметът увери, че довеждащата инфраструктура към обекта също ще бъде разширена.

Строителството на първия етап, обхващащ изграждането на Аквапарка, ще започне след края на летния сезон и ще приключи до две години. Водещи инженери, архитекти и конструктори с опит в изграждането на такъв тип паркове и то при по-екстремни условия ще бъдат ангажирани с реализирането на проекта в Бургас. В екипа ще има специалисти от цял свят, включително от Япония и Русия. С изграждането ще бъдат ангажирани български фирми.

Олег Шишов посочи, че компанията има опит в строителството на такива паркове. До месец ще приключат изграждането на Океанариума във Владивосток. В него ще работят над 700 специалисти и се очаква до края на годината той да отвори врати.

Очаква се проектът да привлече и други руски инвеститори вморския град.

След строителството на целогодишния Аквапарк ще започне и изграждането на Океанариума, поради необходимостта от адаптация на водните обитатели от година и половина към условията в Океанариума. Важно значение за определянето на животинските видове ще има солеността, състава и температурата на водата, тъй като идеята е там да има черноморски, средиземноморски и океански обитетели.

 В Океанариума ще има Делфинариум и основните експозиционни зони. В една от тях гостите ще могат да се видят през очите на водните обитатели. В него ще бъде обособена още и научно-изследователска зона, както и още няколко изненади, които ще му придадат уникалност от всички останали по света и ще го направи притегателен център за туристи от страната и чужбина.

 За изграждане на развлекателния комплекс концесионерът ще инвестира сумата от 100 милиона лева, като поема ангажимент в срок до пет години да построи и въведе в експлоатация океанариум, делфинариум, аквапарк и познавателно-развлекателен комплекс.


Източник: www.1kam1.com

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив